More

  Obiman dnevni red za 20. redovnu sjednicu Skupštine: Najviše pažnje bi trebao izazvati Program rada Vlade

  - Advertisement -

  U srijedu, 9. februara, bit će održana 20. redovna sjednica Skupštine Brčko distrikta BiH, dogovoreno je danas na sastanku šefova poslaničkih klubova na kojem je utvrđen i dnevni red za tu sjednicu od 42 tačke. 

  Sjednica će biti održana po okončanju nastavka 19. redovne sjednice, a očekuje se da će najveću pažnju poslanika izazvati tačka koja se odnosi na Program rada Vlade Distrikta za 2022. godinu. 

  Na dnevnom redu 20. redovne sjednice naći će se i niz informacija koje su poslanici kandidovali na aktuelna pitanja na prostoru distrikta Brčko, niz odluka o utvrđivanju javnog interesa za realizaciju infrastrukturnih projekata, kao i nekoliko tačaka koje se odnose na proglašenje javnog interesa za dodjelu prostora bez naknade nevladinim organizacijama te prijedlog odluke o raspolaganju javnom imovinom putem specijalne pogodbe za izgradnju medicinskog objekta za dijagnostiku. 

  Zakoni o pčelarstvu i praznicima?

  Pred poslanicima će se naći i nekoliko prijedloga izmjena regulacionih planova, ali ne i Nacrt zakona o  pčelarstvu, kao ni Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o praznicima, u drugom čitanju. 

  „Zakon o pčelarstvu sigurno neće ući u skupštinsku proceduru dok se ne završi faza amandmanskog djelovanja na poboljšanju teksta zakona.

  Kada je riječ o Zakonu o praznicima, čiji sam ja predlagač, preostalo je da se, također, utvrde amandmani, u saradnji s Inspektoratom Brčko distrikta, da vidimo kako i na koji način provesti ono što je zamišljeno u samom zakonu koji predviđa uvođene prekršajnih odredbi“, pojasnio je predsjednik Skupštine Siniša Milić

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img