Obilježavanje katoličkog Božića u Brčkom

Urednik: Adis Mujdanović
Videoreporteri: Kristian Bilić i Kenan Ibrišimović

Božićna čestitka Damira Ivanovića

Čestitka gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika povodom katoličkog Božića

Svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti i svećenstvu upućujemo iskrene čestitke povodom najradosnijeg katoličkog praznika Božića.

Ojačajmo čovjekoljublje, prijateljstvo, solidarnost i ljubav prema bližnjima u teškim vremenima u kojima se nalazimo, pogotovo u vrijeme praznika koji nam dolaze.

Želimo vam dobro zdravlje, obilje mira, blagostanja i sreće te da radost prazničnog veselja podijelite sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama. Sretan Božić!

Gradonačelnik Esed Kadrić
Zamjenik gradonačelnika dr. Anto Domić

Čestitka predsjednika i potpredsjednika Skupštine povodom katoličkog Božića

Dragi sugrađani,svima koji slavite od srca čestitamo nastupajući Božić, praznik mira i porodičnog zajedništva koji u domove unosi radost i nadu sa željom da ove praznične dane provedete u miru, radosti i zdravlju.

Božić daje dodatni smisao našem postojanju i radu da u duhu zajedništva, tolerancije i solidarnosti, koristeći svoje potencijale, gradimo društvo u kojem ćemo živjeti i osjećati se bolje.

U tom duhu i s tim mislima, neka Vam je čestit i blagoslovljen Božić!

Predsjednik Skupštine mr. sci. Siniša Milić
Potpredsjednik Skupštine Ivo Filipović

Čestitka Stranke za BiH

Božić je blagdan radosti i porodičnog okupljanja, vrijeme darivanja i novih početaka. Tim povodom svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti, mojim sugrađanima i dijaspori, upućujem iskrene čestitke sa željom da blagdan proslavite ispunjeni zadovoljstvom i okruženi vašom porodicom i prijateljima. Želimo da nas praznično raspoloženje podsjeti na vrijednosti i bogatstva zajedništva i međusobnog uvažavanja. Zato, neka vam ovi blagdani donesu radost u vaša srca i mir u vaše domove.

Čestit i blagoslovljen Božić!

Predsjednik Vijeća SBiH Brčko DBiH
Prim. dr. Zijad Nišić

Čestitka SBB-a

Građanima katoličke vjeroispovijesti u Brčko distriktu i u Bosni i Hercegovini, u ime rukovodstva i članstva Organizacije Saveza za bolju budućnost Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime, upućujem najiskrenije čestitke povodom Božića, jednog od najvećih katoličkih praznika, uz želju da ga sa svojim porodicama, komšijama i prijateljima dočekaju i provedu u zdravlju, sreći i blagostanju.

Čestit Božić!

Organizacija SBB Brčko distrikta BiH
Ina Pamukčić, predsjednik

Čestitka SDP-a

Organizacija SDP BiH Brčko distrikt BiH svim pripadnicima katoličke vjeroispovijesti u našem gradu i domovini, upućuje iskrene čestitke povodom nastupajućeg Božića sa željom da u ova izazovna vremena radost Božića donese osjećaj sreće, utjehe, zadovoljstva i unutrašnjeg mira, te da praznike provedu u lijepom raspoloženju i radost podjele sa svojim najbližim, rodbinom i komšijama.

Ova zemlja je nagrađena srećom života u različitosti. Poštivanjem i čuvanjem te različitosti gradimo put za bolju budućnost, za pokoljenja koja dolaze poslije nas. Nadamo se da će Božić svima biti poticaj da se posvetimo promovisanju onih vrijednosti koje će oplemeniti naš život i koje će sve nas usmjeriti na put mira, dostojanstva i solidarnosti.

--