More

  Obilježavanje Dana nezavisnosti BiH u Brčkom

  spot_imgspot_img

  Udruženje građana Stećak, i ove godine zajedno sam BZK Preporod, Udruženjem demobilisanih boraca, Udruženjem Zlatni ljiljan i Šahovskim klub Magnus, u Brčkom obilježava 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

  S obzirom na pandemiju korona virusa, ovogodišnje obilježavanje će biti skromnije u odnosu na dosadašnja.

  Iako smatramo da ovaj datum, ovaj praznik zaslužuje mnogo obilniju manifestaciju obilježavanja te mnogo bogatiji program ove godine bili smo primorani na nešto skromniju varijantu zbog svima nama poznatih razloga, ali se nadamo da ćemo naredne godine ovaj praznik obilježiti i doživjeti u njegovoj punini i ovdje u Brčkom.

  Ensar Gobeljić, član Organizacionog odbora

  U okviru obilježavanja Dana nezavisnosti BiH 27.02. u 12 sati u zgradi Islahijjeta održat će se Šahovski turnir “Kadeti protiv FIDE majstora”.

  Prvog marta u 16:30 sati najavljeno je polaganje vijenaca na spomenike borcima Armije RBiH i HVO-a. U 18:00 u zgradi Islahijjeta bit će upriličeno otvaranje izložbe „Alija Izetbegović između Istoka i Zapada“.

  U subotu, 06.03 u 18:30 u Domu kulture autor Muhamed Mujkić imat će promociju monografije „Brčko u Bosni/BiH“.

  Kraj programa planiran je za petak, 12.03. kada će biti zatvorena izložba „Alija Izetbegović između Istoka i Zapada“ te proglašenje pobjednika literarnog konkursa.

  Dan nezavisnosti sam po sebi predstavlja svojevrsnu prekretnicu, odnosno pobjedu naroda koji vole ovu državu. Svjesni smo da situacija sa pandemijom nije ovako složena, zasigurno bi na još većem nivou organizovali ovaj značajan datum.

  Safet Imamović, predsjednik UG „Stećak“

  Novinar: Kristian Bilić

  Čitano

  Povezani članci