NS RS: Izabrana Vlada RS

  Poslanici su većinom glasova podržali Radovana Viškovića na mjestu predsjednika Vlade RS, kao i njegov prijedlog ministara.

  Foto: Narodna skupština RS-a

  Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske noćas su, na drugoj posebnoj sjednici, izabrali novu Vladu RS sa premijerom Radovanom Viškovićem na čelu, javlja Anadolu Agency (AA).

  Vladu čine ministri: Zora Vidović, ministar finansija, Srebrenka Golić, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju, Vjekoslav Petričević, ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske, Petar Đokić, ministar energetike i rudarstva, Boris Pašalić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza, Zlatan Klokić, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju, Dragica Kovač, ministar trgovine i turizma, Sonja Davidović, ministar za porodicu, omladinu i sport, Anton Kasipović, ministar pravde, Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova.

  Duško Milunović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite, Srđan Rajčević, ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture, Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite, Lejla Rešić, ministar uprave i samouprave.

  Nakon što su izabrani, premijer i ministri položili su i potpisali svečanu zakletvu. Izboru nove Vlade RS u Narodnoj skupštini prisustvovali su predsjednica RS Željka Cvijanović i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

  Glasanju o premijeru i novim ministrima prethodila je više časovna rasprava, a uzalud su predsjednik i podpredsjendici Narodne skupštine RS molili poslanike da se drže teme – ekspozea Viškovića i prijedloga za članove Vlade RS.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  45 ÷ fifteen =