More

  Novootvoreni vrtić na Ilićki dočekao prvu generaciju mališana

  [SAOPŠTENJE] Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Siniša Milić  jutros  je dočekao mališane u novootvorenom vrtiću u naselju Ilićka koji je počeo s radom, a u čijem mandatu gradonačelnika  je 2018. godine počela izgradnja tog objekta.

  „Došao sam da mališanima poželim sretan polazak u vrtić i da se i lično uvjerim da sve funkcioniše kako treba jer smo na ovaj objekat dugo i s nestrpljenjem čekali. Ono što sam vidio je da je objekat zaista reprezentativan  i da je urađen po najvišim standardima. Siguran sam da će djeca imati najbolje uslove za igru, druženje i druge sadržaje predviđeno programom predškolskog vaspitanja“, rekao je Milić.

  Milić je istakao da postoji najava da će objekat svečano otvoriti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić te da će objekat, pored zvaničnog naziva Javna ustanova „Naša djeca“, nositi i naziv „Beograd“ u znak zahvalnosti Vladi Srbije za doniranih milion maraka za izgradnju ovog vrtića.

  „U tom smislu je ispred Brčko distrikta upućeno i pozivno pismo predsjedniku Srbije. Za nas je to izuzetno važan događaj, ali isto tako je važno da je vrtić jutros primio prvu djecu i da je zvanično počeo s radom“, istakao je Milić.

  Dodao je da je dobra vijest i to  da je od ove godine počelo subvencionisanje boravka djece koja pohađaju privatne vrtiće.

  Direktorica Javne ustanove obdanište „Naša djeca“ Jasna Jovičić istakla je da je to peti objekat ove ustanove, da je rađen po savremenim standardima i opremljen za boravak djece s poteškoćama u razvoju.

  Napomenula je da je objekat  kapaciteta 80 mjesta, te da je nekoliko djece prebačeno u ovaj vrtić iz drugih objekata na zahtjev roditelja.

  „U objektu na Ilićki imamo četiri grupe – dvije jasličke i dvije vrtićke grupe. Centralna kuhinja nam je ovdje i ona je počela s radom od prošle sedmice“, rekla je Jovičićeva.

  Skupština Brčko distrikta BiH

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI