Novogodišnji koncert učenika Osnovne muzičke škole Brčko

Osnovna muzička škola Brčko u ponedjeljak 16. decembra 2019. godine sa početkom u 18:00 u Domu kulture Brčko, organizuje novogodišnji koncert učenika sa svih odsjeka u školi. Bit će ovo prilika da učenici brčanskoj publici prikažu svoje umijeća izvođenja koje su stekli u prvom pologodištu ove školske godine uz pomoć svojih profesora.

Na koncertu će nastupiti veliki hor muzičke škole, mali hor muzičke škole, orkestar harmonika, kameri ansambli flauta i violine te brojni solisti sa odsjeka za klavir, harmoniku, gitaru, violinu, flautu i solo pjevanje a sve u čast predstojećih praznika.

Direktor osnovne muzičke škole Brčko,  magistar Jasmin Hasić, ističe da je ovo prvi novogodišnji koncert učenika i da se nada da će prerasti u tradiciju i održavati svake godine. Direktor Hasić ističe da ovaj koncert ima i posebnu draž u činjenici da Osnovna muzička škola u narednoj godini obilježava 70 godina od osnivanja, a na samom koncertu će se i najaviti događaji u organizaciji Osnovne muzičke škole, a kojima će se obilježiti ovaj značajan jubilej za jednu od najstaraiji muzičkih škola u Bosni i Hercegovini.

Ulaz za sve posjetioce je slobodan.

Autor: Muzička škola Brčko
Izvor: Otisak.ba

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

− two = two