Novo zasjedanje Skupštine iduće srijede

  Više od 30 tačaka je potencijalno uvršteno za ovu sjednicu, koja je planirana naredne srijede, odmah po okončanju ranije prekinutog zasjedanja.

  [Radio Brčko]

  Predsjednici klubova zastupnika u brčanskom parlamentu održali su pripremni sastanak na kojem je usaglašen dnevni red za naredno 32. redovno zasjedanje. Više od 30 tačaka je potencijalno uvršteno za ovu sjednicu, koja je planirana naredne srijede, odmah po okončanju ranije prekinutog zasjedanja.

  “Veoma je važno da kroz proceduru prvog čitanja prođu nacrti Zakona o službenicima i namještenicima u brčanskom pravosuđu, potom onaj o obrazovanju odraslih u Distriktu, te izmjene Zakona o fiskalnim sistemima, kao i izmjene i dopune Izbornog zakona Distrikta”, rekao je predsjedavajući sastanka, dopredsjednik brčanskog parlamenta, Ivica Filipović.

  Na Skupštini će biti razmatran i Zakon o volontiranju u drugom čitanju, kao i Zahtjev JP “Putevi” za izdvajanje dodatnih tri miliona eura za završetak poslova na zaobilaznici.

  Pored toga, pred zastupnicima će se naći i set odluka o javnim interesima, kao i izvještaji o opštem i finansijskom poslovanju javnih preduzeća u Distriktu za proteklu godinu.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  fifty four ÷ twenty seven =