Novi veliki uspjeh Otiska: Željku Lazareviću specijalno priznanje UNICEF-a

U okviru online obilježavanja Međunarodnog dana djeteta, koje je organizovao UNICEF BiH, specijalno priznanje za poseban doprinos promociji i zaštiti prava djeteta, za nesebičan i predan rad kako u pisanoj, tako i u video formi dobio je novinar Željko Lazarević, urednik i voditelj popularnog video serijala Otisak puls plus.

UNICEF BiH je ovu manifestaciju uživo prenosio na svojoj facebook stranici, a trenutak dodjele specijalnog priznanja kao i obraćanje Lazarevića pogledajte od 57:30.

Žiri koji je dodijelio ovo priznanje izdvojio je njegovu priču pod naslovom “Brčko: Pravo djeteta ili igranje na kartu vjeroispovijesti?”, a UNICEF je pohvalio njegov i rad Portala, posebno kada je riječ o pozitivnim pričama i uspješnim primjerima pojedinaca u emisiji Otisak puls plus.

  • Ovo priznanje prihvatam kao sveobuhvatan rad tima ljudi okupljenih u našoj redakciji. Posebno bih se zahvalio mojoj velikoj prijateljici i koleginici Ani Kotur-Erkić kao i kolegama Adisu Mujdanoviću, Ramizu Dedakoviću i Omaru Tursiću. Trenutno nemamo mogućnosti ni vremena da slavimo, a slavićemo onda kada Beban iz priče bude na sigurnom mjestu i u sigurnom okruženju! Zahvalio bih se svim dosadašnjim učesnicima serijala Otisak puls plus, jer je svako od njih svojim ličnim primjerom i angažovanjem doprinio pozitivnijoj slici naše zemlje – kazao je ovom prilikom Lazarević.

Glavni i odgovorni urednik Portala Adis Mujdanović smatra da je ovo novi veliki uspjeh Otiska.

  • Ponosan sam na svog kolegu, kao i ostale kolege u timu. Mišljenja sam da je ovo rezultat našeg dugogodišnjeg rada na temama i pričama koje su uvijek zasnovane na običnom čovjeku – izjavio je on.

Otisak se našao u društvu najvećih i najutjecajnijih medija u Bosni i Hercegovini, jer su nagrade i priznanja u svojim kategorijama od strane stručnog žirija dobili novinari N1 televizije, Glasa Amerike, Nove BH…