Novi uspjeh brčanskih atletičara: Crossova dominacija i osam medalja na Sokocu

Foto: Ustupljeno Sportalu

Prvenstva Republike Srpske u kraljici sportova prelaze u tradicionalnu manifestaciju Crossovih obilježja. Seniorske i pionirske kategorije tokom minulog šampionata održanog na Sokocu borile su se za prestižne nagrade u mnogim atletskim disciplinama. Brčanski Cross je glasinačku visoravan napustio sa kolekcijom od osam medalja, njih četiri sijaju zlatnim sjajem. Kristina Trkulja, jedno od glavnih imena turnira, prvak je Republike Srpske u seniorskoj kategoriji.

Crossov zlatni dan na Sokocu krunisali su Ognjen Simikić, Ema Kovač i Anja Stević. Dominirali su u disciplinama skoka u vis, Simikić se istakao visonom od 140 cm. Kovačeva bez premca u trci na 600m dok je Stevićeva u disciplini bacanja koplja, hicem od 27,17 m, ostavila konkurenciju iza sebe.

Jedno od najznačajnijih imena turnira, Kristina Trkulja, ponijela je titulu seniorskog prvaka Republike Srpske u disciplini bacanja koplja, obezbijedivši Crossu četvrto zlato na smotri, fantastičnim hicem od 40,23 (600 g).

Jelena Đurić je trku na 1000 m istrčala za 3:56:02, dovoljno za srebreno odličje u konkurenciji mlađih pionirki, Danis Avdić sa istrčanim vremenom u trajanju od 23,03, zauzeo je drugu poziciju u konkurenciji seniora. Trilign srebra za Cross, zaokružio je Armin Begović u trci na 800 m sa vremenom 2:11:88.

Dugoprugašica Milka Kojić, nakon 22:19:12 u trci na 5000 m zauzela je treću poziciju na pobjedničkom postolju čime je sumirala Crossovo trijumfalno izdanje na Sokocu i konačnih, osam medalja u riznici brčanskog kolektiva.

Novinar: Dejan Jovičić
--