Nova oluja, nove štete na području Brčko distrikta BiH

Gornji Rahić (Foto: Čitalac Otiska)

Nova oluja koja je danas pogodila područje Brčko distrikta Bosne i Hercegovine načinila je nove štete na javnim i privatnim objektima.

Koordinator za krizne situacije u Odjelu za javnu sigurnost Vlade BDBiH Mirsad Hasanbašić u izjavi za Otisak.ba je kazao da su imali tri značajnije intervencije.

Sa jednog privatnog objekta u Gornjem Rahiću spao je limeni krov, te je ekipa Odjela za javnu sigurnost reagirala tako što je krov pokrila najlonom.

Druga intervencija dogodila se u naselju Brod, gdje je autobusko stajalište palo u prostor koji koristi Vladin Odjel za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, prilikom čega je došlo do oštećenja na nekoliko vozila.

Članovi Profesionalne vatrogasne jedinice reagirali su u Ulici fra Šimuna Filipovića, gdje su izvlačili vodu koja je ušla u podrumske prostorije jedne privatne kuće.

U trenutku pisanja ovog teksta Odjelu za javnu sigurnost stigla je prijava iz Omerbegovače, gdje se urušio zid ispod krova jedne privatne kuće.

Čitalac Otiska Mehdin Iljazović javio je da su u naselju Brka pale bandere na asfalt sa pokidanim kablovima.

Fotoreporter Otiska Kristian Bilić na licu mjesta je zabilježio manje drvo koje je oboreno prilikom udara vjetra, kao i dio fasade koji se otkinuo sa jedne zgrade u centru grada.

Fotogalerija

Novinar: Adis Mujdanović
Izvor: Otisak.ba
--

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

forty five ÷ 45 =