More

  Nova izvozna šansa za BiH: EU inspekcija provjerava domaće peradare

  Od rezultata ove posjete zavisit će da li će domaći proizvođači moći izvoziti meso peradi na tržište zemalja EU

  - Advertisement -

  Inspekcijski tim Direktorata za hranu, zdravlje, analize i revizije EU (bivši FVO) boravit će u BiH od 26. septembra do 6. oktobra radi procjene sistema službenih kontrola u sektoru peradarstva u svrhu odobravanja izvoza mesa peradi i proizvoda od mesa peradi iz BiH u EU.

  Inspektori Direktorata posjetit će Ured za veterinarstvo BiH, nadležna entitetska ministarstva poljoprivrede i entitetske uprave za inspekcijske poslove, dvije laboratorije koje obavljaju različite vrste laboratorijskih analiza u sektoru peradarstva i četiri kandidovana objekta, odnosno dvije klaonice peradi i dva objekta za preradu mesa peradi, kako bi provjerili funkcionisanje sistema službenih kontrola u sektoru peradarstva.

  Po usaglašenom planu realizacije misije za sutra, u prostorijama Ureda za veterinarstvo BiH je planiran uvodni sastanak s inspektorima EU na kojem će, osim predstavnika Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ureda za veterinarstvo BiH, biti prisutni i predstavnici Delegacije EU u BiH, Direkcije za evopske integracije BiH, Agencije za sigurnost hrane BiH, te predstavnici entitetskih ministarstava poljoprivrede i entitetskih uprava za inspekcijske poslove.

  Od rezultata ove posjete zavisit će da li će domaći proizvođači moći izvoziti meso peradi na tržište zemalja EU.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceAgencije

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  + eighty nine = 95