More

  Njemački srednjoškolci se odrekli ekskurzije da bi u Sarajevu gradili dječije igralište

  Prikupili novac.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Sektor za lokalni razvoj Općine Stari Grad ostvario je saradnju sa firmom “KuKuk -Kultur.de” Stuttgart iz Njemačke, zahvaljujući čemu će vrtić “Pčelica” na Kovačima dobiti novo dječije igralište.

  Srednjoškolci iz ovog njemačkog grada prikupili su sredstva u iznosu od 15.000 eura, a umjesto odlaska na ekskurziju, planiraju dolazak u Sarajevo i volonterski rad na izgradnji igrališta, javlja portal Klix.

  Firma “KuKuk -Kultur.de” Stuttgart donirat će i dopremiti iz Njemačke potrebni mobilijar, a igralište će biti prilagođeno uzrastu djece koja pohađaju vrtić.

  Šefica Sektora za lokalni razvoj Selma Velić pojasnila je na koji način je došlo do ove saradnje.

  “Firma ‘KuKuk -Kultur.de’ Stuttgart poznata je po izgradnji ekoloških igrališta širom svijeta, te smo tragom tih saznanja poslali prijedlog za saradnju i izgradnju igrališta u Starom Gradu. Odmah su prihvatili našu ideju, a srednjoškolci su prikupili potrebna sredstva. Dolazak volontera i predstavnika firme ‘KuKuk -Kultur.de’ očekujemo sljedeće sedmice”, pojasnila je Velić.

  Dotad, Općina Stari Grad finansira pripremne radove na uklanjanju betonske podloge na ovoj lokaciji i pripremi terena. Za te radove izdvojeno je oko 6.000 KM. Projekat izgradnje igrališta izradila je pomenuta firma.

  Novo igralište imat će travnatu podlogu, u skladu sa ekološkim principima, a mobilijar će biti drveni, bez metalnih predmeta.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceKlix

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  seven × = seventy