More

  Njemačka odbila blizu 4.000 zahtjeva za azil građana BiH

  Ovaj podatak navodi se u informaciji o prihvatu i integraciji državljana BiH vraćenih po osnovu sporazuma o readmisiji koju je danas u Sarajevu usvojilo Vijeće ministara BiH.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Na osnovu sporazuma o readmisiji u BiH u prošloj godini vraćeno je 1.939 lica, a zbog trenutne migrantske krize u Evropi, samo iz Njemačke postoje najave za povratak oko 4.000 državljana BiH kojima je odbijen zahtjev za azil.

  Ovaj podatak navodi se u informaciji o prihvatu i integraciji državljana BiH vraćenih po osnovu sporazuma o readmisiji koju je danas je u Sarajevu usvojio Vijeća ministara BiH.

  Najveći broj povratnika u Federaciji BiH registrovan je na području Tuzle (155) i Sarajeva (79), dok je na području Republike Srpske najveći broj povrataka registrovan na području Bijeljine (39) i Zvornika (30).

  U informaciji je istaknuta dobra saradnja nadležnih institucija na svim nivoima u ovoj oblasti i navedeno da će Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH nastaviti sa unapređivanjem sistema koordinacije između svih uključenih institucija i organizacija na nivou BiH i na nižim nivoima vlasti.

  Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice u završnoj je fazi pripreme projekta “Integrisani program podrške za reintegraciju povratnika po osnovu Sporazuma o readmisiji” – faza tri, koji će ojačati sposobnost institucija BiH da odgovore na ubrzanu dinamiku prihvata državljana BiH koji se vraćaju po ovom osnovu, saopšteno je iz Vijeća ministara.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceAgencije

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  + forty three = forty six