NiP: Zašto je na Hirurgiji u brčanskoj Bolnici prekinut prijem operacija?

Bolnica Brčko (Foto: Otisak.ba / Arhiva]

Autor teksta: NiP Brčko

Pitamo direktora Bolnice u Brčko distriktu BiH i v.d. šefa Odjeljenja za hirurgiju: Zašto je nakon 120 godina kontinuiranog rada obustavljen prijem operacija na Hirurgiji u brčanskoj Bolnici uprkos tome što je na ovom odjeljenju zaposleno pet ljekara?

- Reklama -

Dobili smo  više žalbi naših građana koji su trebali biti operisani na ovom odjeljenju, ali su vraćeni te im nisu pružene zdravstvene usluge ovog odjeljenja.

Naime, na osnovu žalbi naših sugrađana došli smo do saznanja da se operišu samo hitni slučajevi, dok svi ostali pacijenti bivaju vraćeni kućama.

Želimo da znamo šta je razlog za ovakav režim rada odjeljenja hirurgije, te zašto pacijenti bivaju vraćeni kućama, i koji su to po njima hitni slučajevi kako bi naši sugrađani bili upućeni u ostvarenje svojih prava na ovom odjeljenju.

Da li su razlozi za ovakav režim rada ovog odjeljenja bolnice nova kadroviranja, namještanja konkursa, sumnjive izmjene sistematizacije, izbor novog šefa odjeljenja hirurgije, nova stranačka uhljebljavanja podobnih a ne sposobnih a sve to preko leđa naših sugrađana, odnosno korisnika zdravstvenih usluga?

Ovo je još jedan od dokaza nefunkcionisanja zdravstvenog sistema u Brčko distriktu i još jedan u nizu problema.

Kada ćete napokon početi rješavati probleme u zdravstvu?

Da li će to biti onda kada se uspješno uhljebe oni podobni a ne sposobni ili ćete hitno poduzeti mjere kako bi se ovaj problem riješio i otklonio te ovo odjeljenje počelo funkcionisati normalno i kako bi se vratilo u službu građana Brčko distrikta BiH?

Pratit ćemo i dalje rad ovog odjeljenja kao i sve korake koji se budu poduzimali u otklanjanju ovog problema, ali i u dogledno vrijeme ćemo objaviti listu imena kandidata koji „moraju“ biti „uhljebljeni“ na ovom odjeljenju, a sve u svrhu informisanja naših građana u kako okrutnom društvu živimo gdje se ljudski životi podređuju minornim i nebitnim stvarima kao što je uhljebljavanje nekoliko podobnih kadrova.