More

  NiP odgovorio na demant Ibrahima Šadića

  Na adresu redakcije portala Otisak.ba stigao je odgovor na demant Ibrahima Šadića, koji je danas objavljen na našem portalu. Odgovor prenosimo u cijelosti:

  • Za nas ne predstavlja iznenađenje reakcija g. Ibrahima Šadića na naše otvoreno pismo supervizoru za Brčko distrikt BiH g. Scanlan, gdje smo izrazili sumnju o sukobu interesa kako u slučaju na koji se on referira tako i u nizu drugih koje smo tek pokrenuli uz najavu da ćemo nastaviti sa upućivanjem na iste ili slične slučajeve te tražiti od nadležnih organa da preduzmu konketne mjere.

  Budući  da nakon donesene odluke u Skupštini Brčko distrikta BiH prilikom izbora g. Envera Tursunovića u Pravosudnu komisiju nije bilo reakcije na naše primjedbe i osnovane sumnje da je riječ o sukobu interesa i političkom uticaju SDA stranke na navedeni izbor u značajnu pravosudnu instituciju, ovaj put Narod i Pravda Brčko distrikt BiH je reagovao u ovom konkretnom slučaju otvorenim pismom Supervizoru zbog osnovane sumnje da je riječ o sukobu interesa i političkom uticaju SDA stranke.

  Narod i Pravda Brčko distrikta BiH nije involviran u postupak izbora Glavnog revizora po raspisanom konkursu pa s toga ne stoje navodi g. Šadić Ibrahima da se radi o političkom pritisku na izbor kandidata.U  pogledu insinuacija g. Šadića da je Narod i Pravda u organizovanoj grupi za lobiranje za nekog od kandidata za prijedlog izbora Glavnog revizora njegovo obrazloženje ničim nije utemeljeno. Javnosti ostavljamo da procijeni da li je pored osnovne sumnje o postojanju sukoba interesa o čemu očekujemo izjašnjenje nadležnih institucija posrijedi i politička trgovina odnosno politička korupcija, jer ponavljamo još jednom da ste vi g. Ibrahime Šadiću u Upravnom odboru JZU Brčko distrikta, vaš brat g. Sead Šadić šef Odjeljenja za javno zdravstvo Brčko distrikta, a vaš bračni partner je predložen za Glavnog revizora. Pa pitamo i vas i javnost, zar to nije organizovana aktivnost političkog subjekta u kome ste bili i predjsednik Izborne komisije SDA Brčko distrikta BiH.

  Žao nam je što g. Ibrahim Šadić u svom demantu tendenciozno i na podrugljiv način pokušava skrenuti pažnju javnosti sa izvijesnog postojanja sukoba interesa, prenoseći to na pokušaj ličnog sukoba sa predsjednikom Naroda i Pravde Brčko distrikta BiH, na način da javnosti prezentuje informacije vezane za predsjednika Naroda i Pravde Brčko distrikta povlačeći paralelu između dvije neuporedive stvari.

  Na kraju upoznajmo javnost da „Zelena hobotnica“ želi preuzeti Kancelariju za reviziju javne uprave i institucija u Brčko distriktu BiH kako bi na taj način zanemarili potrebu da više od 330 preporuka revizije bude zanemareno a najviše u oblasti zdravstva i obrazovanja kao i netransparentnom trošenju budžetskih sredstava.

  Pravda je spora ali dostižna.

  Služba za odnose s javnošću NiP-a

  Čitano

  Povezani članci