More

    NiP Brčko: U nedjelju humanitarni turnir za djecu oboljelu od malignih oboljenja

    Narod i Pravda Organizacija za Brčko distrikt će narednog vikenda organizovati „Humanitarni turnir u basketu 3 na 3 za djecu oboljelu od malignih oboljenja“.

    Turnir će biti održan u nedjelju 23. januara u sali Tehničke škole u vremenu od 09 do 20 sati.

    Tim povodom danas je organizovana konferencija za novinare na kojoj je upućen poziv svim zainteresovanim ekipama i pojedincima da podrže ovaj turnir jer sva sredstva od uplaćenih kotizacija i ulaznica će biti donirana u  humanitarne svrhe za djecu oboljelu od malignih oboljenja u Brčko distriktu.

    „Mali heroji se svakodnevno suočavaju sa brojnim problemima i poteškoćama i nama je glavni cilj da im na bilo koji način olakšamo i pomognemo. Kako bi naš cilj bio ispunjen, voljeli bi da se za učešće prijavi što veći broj ekipa kao i gledalaca“, istakla je Selma Heračić, inicijator ovog turnira.

    Nusreta Ferizagić predsjednica Povjereništva mladih Naroda i Pravde u Brčkom je poručila svim građanima Brčko distrikta da ovakav vid organizacije ne bude posmatran isključivo stranački već da udruženim snagama pomažemo osobama kojima je naša pomoć potrebna te je još jednom pozvala sve Brčake da dođu na turnir i doprinesu ovoj humanoj akciji.

    Prijave ekipa za ovaj turnir se vrše do subote 22.01.2022. godine putem linka na Facebook stranici ove stranke.

    Izvor: Radio Brčko

    Čitano

    Povezani članci