More

  NiP Brčko: Osuđujemo svaki vid vandalizma i širenja međunacionalne mržnje

  Na adresu Otiska.ba pristiglo je saopštenje NiP Brčko koje prenosimo u cjelosti:

  [SAOPŠTENJE]  Osuđujemo svaki vid vandalizma, širenja međunacionalne mržnje i bilo koji oblik uznemiravanja nekoga od naroda u Brčko distriktu BiH.

  Sinoć, tokom proslave neustavnog Dana Republike Srpske zabilježeno je nekoliko incidenata u Brčkom. Nažalost, niko se od naših predstavnika u vlasti ne oglašava, vjerovatno zato što ne smatraju te incidente ne bitnim. 

  U nedavnim izjavama g. Milića u kojima tvrdi da je Brčko stabilno i da nema potrebe za NATO trupama, također  Gradonačelnik je dao sličnu izjavu, teško da im je ko od Bošnjaka povjerovao,osim možda njih samih i onih sličnih njima.

  Incidenti od sinoc su dokaz da je velika većina Bošnjaka u ovom gradu bila u pravu. 

  Naši predstavnici u vlasti pod svaku cijenu žele zadržati vlast i novac koji im dolazi u vlastiti džep te stoga se i ne oglašavaju kako ne bi ugrozili ili uvrijedili kolege Srbe.

  Također, ono što je zanimljivo, policija, tužilaštvo kao i predstavnici vlasti ćute i prave se kao da se ništa nije dogodilo.

  S obzirom da je noćas u Brčkom ponovo uništen grafit posvećen žrtvama Srebrenice, koji se nalazi na mezarju gdje su ukopane civilne žrtve rata, ponovo ukazujemo na Rezoluciju o zabrani negiranja genocida koju je donijela Skupština Brčko distrikta BiH, te pozivamo nadležne organe da rasvijetle slučaj i učine ovaj grad sigurnim i za život moguć sva tri konstitutivna naroda.

  Služba za odnose s javnošću

  Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju nužno uredničku politiku portala Otisak.ba.

  Čitano

  Povezani članci