More

  NiP Brčko: Nećete zaustaviti već započete procese mijenjanja stanja iz temelja

  spot_imgspot_img
  Sponzorisan članak / Autor: NiP Brčko

  Prijetnjama koje upućujete našem nosiocu liste kao i primitivnim i huškačkim komentarima kandidatima Naroda i Pravde nećete zaustaviti već započete procese mijenjanja stanja iz temelja u Brčko distriktu  BiH. Već nakon prve sedmice predizbornih dešavanja u Brčko distriktu BiH svojom listom kandidata odlučnih mladih ljudi, programom koji predstavljamo, koji nudi rješenja za postojeće stanje koje je neodrživo, zadobili smo povjerenje velikog broja građana koji se svakodnevno priključuju u naše redove na čemu im se u ime Naroda i Pravde i naše zajedničke liste kandidata sa našim partnerom, Pokretom  socijalne pravde i demokratije posebno zahvaljujemo, uz poziv da nastavimo zajedno, da 15. novembra našom pobjedom pokrenemo proces temeljnih promjena. Očigledno da je taj naš snažan uspon izazvao već sad veliku nervozu u redovima vladajućih koji su počeli sa porukama u kojima iznose lične prijetnje o kojima smo upoznali nadležne organe.

  Pored toga svjedoci smo neviđene i primitivne kampanje koju su pojedini portali očigledno sponzorisani od strane vladajućih, usmjerili na našeg nosioca liste kao i na druge kandidate sa naše liste, a sve sa ciljem zaustavljanja našeg uspona i sve veće podrške građana Brčko distrikta BiH.

  Poručujemo u ime nosioca liste, u ime svih kandidata sa liste Naroda i Pravde, naših aktivista koji su svakodnevno prisutni širom Brčko distrikta i u komunikaciji su sa građanima kao i u ime naših članova i simpatizera, svjesni smo odgovornosti koje smo preuzeli, biti ćemo još hrabriji i istrajniji, jer njihove reakcije pokazuju da već sada gube pozicije i da smo mi na pravom putu. Također ističemo da su ranija povezivanja prije svega našeg nosioca liste kao i političke opcije kojoj pripada sa portalom “Brčanski forum” i svim zbivanjima vezanim za taj portal, kao i sada sa portalom “Kapija Bosne”, natpisima i uređivačkom politikom koji taj portal provodi, neobjektivna i neutemeljena. Uvjereni smo da su plasirani samo s ciljem da opravdaju svoje postupke i ponašanje svojstveno nervoznom gubitniku.

  Vrlo jasno još jednom se ograđujemo od pokušaja da nas dovedu u vezu sa uređivačkom politikom bilo kojeg portala. Želimo voditi fer kampanju u kojoj imamo mogućnost pokazati sve ono čime želimo pokrenuti temeljne promjene u Brčko distriktu BiH, uz istovremeni poziv svim političkim subjektima, posebno vladajućim da odustanu sa svojim daljim prljavim i neutemeljenim optužbama usmjerenim protiv nosioca liste kao i same političke organizacije Naroda i Pravde.

  Zaustaviti nas neće, jer su oni već sad svjesni da je vrijeme  za drugačiji proces u odnosu na onaj koji oni zagovaraju i čiji smo taoci posljednjih osam godina. Narod i Pravda i građani Brčko distrikta BiH krenuti će zajedno već od 15. novembra da mijenjaju stanje iz temelja.

  Čitano

  Povezani članci