More

  NiP Brčko: Drago nam je da su nadležni priznali upotrebu neadekvatnog kisika u Bolnici (VIDEO)

  spot_imgspot_img
  Video: NiP Brčko

  Na 17. redovnoj sjednici Skupštine Brčko distrikta BiH direktor Javne zdravstvene ustanove „Zdravstveni centar Brčko” Emir Osmanović izjavio je da brčanska Bolnica koristi kiseonik čistoće 99,95% koji se nabavlja od firme Kras d.o.o. iz Laktaša, te da se radi o neakreditovanom medicinskom lijeku.

  Tim povodom politička organizacija Narod i Pravda Brčko distrikta BiH na današnjoj održanoj press konferenciji pozdravila je ovo, kako nazivaju, “konačno priznanje direktora JZU da kiseonik koji se već mjesecima koristi u brčanskoj Bolnici može biti poguban za pacijente jer nema potrebne licence i certifikate da se koristi kao lijek, te kao takav u konačnici može da izazove i smrt pacijenta”.

  „Drago mi je da je Narod i Pravda istrajala u tome da građani Distrikta dobiju adekvatne odgovore o aferi Kiseonik. Koristimo ovu priliku da upitamo vladajuće da li će u narednom periodu biti zaustavljena upotreba ovakve vrste kiseonika i da li će odgovorni za nabavku istog biti sankcionisani. Takođe tražimo da se ispita da li je upotreba ove vrste kiseonika imala uticaj na veliki broj umrlih u Brčko distriktu”, istakao je Politički sekretar Naroda i Pravde Brčko distrikta BiH, Rasim Smajlović.

  Članovi političke organizacije Narod i Pravda Brčko distrikta BiH još jednom su apelovali na institucije Distrikta da preduzmu sve neophodne mjere i radnje kako bi odgovorni za nabavku i upotrebu ovog kiseonika bili propisano sankcionisani, jer, kako kažu, Narod i Pravda Brčko distrikta neće odustati od insistiranja da odgovorni budu sankcionisani.

  Novinarka: Suada Malkanović

  Čitano

  Povezani članci