More

  Nikšić nakon sastanka u Istočnom Sarajevu: Moramo biti spremni pristati na stvari s kojima se ne slažemo

  - Advertisement -

  U Istočnom Sarajevu je u ponedjeljak, 16. oktobra, održan sastanak vladajuće koalicije na državnom nivou Bosne i Hercegovine (SDP, NiP, NS – SNSD – HDZ), a nakon sastanka se prisutnima obratio Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a i premijer Vlade Federacije BiH.

  Nikšić je odmah pohvalio svoje koalicione partnere, te je rekao: “Ranije smo postavili praksu da razgovaramo, održavamo sastanke i pričamo o stvarima o kojima se ne slažemo.” 

  Dodao je kako je napravljen napredak u određenim stvarima, a spomenuo je dva zakona specifično. 

  “Smatramo važnim da smo primakli stavove o Zakonu o sudu Bosne i Hercegovine i o Zakonu o sukobu interesa. Do kraja mjeseca, nadamo se, u Parlamentarnoj skupštini BiH će oba zakona dobiti podršku i biti usvojeni. 

  To bi značilo da smo svi zbog puta BiH u Europsku uniju spremni nekada potisnuti svoje političke odluke i pristati na neke stvari s kojima se, u načelu, nekada ne slažemo”, istakao je premijer FBiH. 

  “Jako je važno da smo se dogovorili i da ćemo nastaviti intenzivirati naše sastanke i razgovore, te usvajanje važnih zakona za put BiH ka EU”, rekao je Nikšić te nastavio: 

  “Na naredom sastanku, gdje će domaćin biti ‘Trojka’, ćemo utegnuti sve što smo dogovorili kako bi sve ovo bilo usvojeno do narednih sjednica u PS BiH.”

  Za kraj je dodao kako su ovi razgovori te posao koji je najavljen u smislu usvajanja ovih zakona važna poruka ka Europi. 

  “Šaljemo jednu jaku poruku prema EU, od njih očekujemo da održe svoju riječ i svoj dogovor, iako i među njima ima podjela, i ima onih koji nisu za otvaranje pregovora s Bosnom i Hercegovinom. Svakako da među članicama EU ima i naših prijatelja, koji intenzivno rade na poboljšanju uslova za našu državu. 

  Nadamo se da će ovi naši prijatelji pobijediti i da će BiH napokon otvoriti pregovore s EU. Razgovarali smo o puno tema i želimo da ovo doprinese boljem životu svih građana BiH”, rekao je Nermin Nikšić. 

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  29 − twenty =