More

  Nikada više u koaliciju sa Fahrudinom Radončićem

  Ovo je prvi put da je Bakir Izetbegović ovako odlučno iznio negativan stav o koaliciji SDA i Fahrudina Radončića, odnosno njegove stranke.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Lično sa gospodinom Fahrudinom Radončićem ne bih i mislim da je vrijeme da Bošnjaci prekinu svaku vrstu koalicije sa njim. Dali smo mu puno šansi i mislim da je on jedan fiks – kazao je Bakir Izetbegović protekle sedmice.

  Ovo je prvi put da je Bakir Izetbegović ovako odlučno iznio negativan stav o koaliciji SDA i Fahrudina Radončića, odnosno njegove stranke. On je do sada uporno odbijao sve kritike i stavove da je takva koalicija besmislena i da proizvodi ogromnu štetu Bošnjacima i Bosni i Hercegovini.

  Odmah nakon izbora 2014. godine Fahrudin Radončić je krenuo u ofanzivu opstruiranja funkcioniranja vlasti na svim nivoima. Učinio je velike napore da nagovori Željka Komšića da kao koalicioni partner SDA što više opstruiše i koči funkcioniranje Federacije BiH. Nakon toga Radončić je nagovorio Komšića da napusti koaliciju sa SDA. Tek kada je to uradio, Komšić je shvatio koliko je prevaren od svog mentora, odnosno shvatio je da ga je Radončić zloupotrijebio kako bi stvorio uslove da SDA sklopi koaliciju sa SBB.

  Ulaskom u koaliciju lider SBB-a pokazuje pravo lice. Koristeći koalicione resurse Radončić kreće u odlučni obračun sa Bošnjacima i Bosnom i Hercegovinom. On istovremeno djeluje na više pravaca: ušao je u savez sa Dodikom i Čovićem, prati i podržava sve njihove antibosanske i antibošnjačke političke ofanzive i vodi propagandni rat.

  Velikosrpska politika je vješto iskoristila njegovo svjedočenje u Prištini da nametne priču da su Bošnjaci krivi za početak rata u Bosni i Hercegovini. Čak je i osuđeni ratni zločinac Momčilo Krajišnik bio oduševljen Radončićevim svjedočenjem. “Svjedočenje Radončića je veliki doprinos istini”, izjavio je Krajišnik i dodao. “Svjedočenje Radončića je sigurno veliko iznenađenje za javnost, ali za ljude koji su znali istinu koja nije mogla izaći na svjetlo dana, to nije veliko iznenađenje, jer su za vrijeme rata postojale namjere da se okrivi srpska strana i, nažalost, zbog propagande u tome su ti namjernici i uspjeli. Trebalo bi podnijeti krivičnu prijavu i tražiti da se utvrde i navodi iz svjedočenja Radončića i događaji o kojima je govorio”, rekao je Krajišnik naglašavajući da je spomenuto svjedočenje mali doprinos i satisfakcija za mnoge ljude koji su nevini stradali ili optuženi da su krivi za događaje koji su prouzrokovali oni koje je Radončić prozvao.

  Važno je napomenuti da je Radončić u Prištini iznosio informacije koje optužuju njegovog koalicionog partnera SDA i rahmetli Aliju Izetbegovića za početak rata u BiH. I pored toga, Bakir Izetbegović je bio uporan da nastavi koaliciju sa Radončićem.

  Paralelno sa propagandnom kampanjom, Radončić zajedno sa Čovićem i Dodikom uspostavlja kontrolu nad Visokim sudskim i tužilačkim vijećem Bosne i Hercegovine, a što ima za posljedicu ugrožavanje interesa bošnjačkog naroda u pravosuđu ( iako su najbrojniji narod, zahvaljujući kampanji Radončića, Dodika i Čovića, Bošnjaci su izbačeni sa rukovodećih pozicija u Sudu i Tužilaštvu BiH).

  Također, spomenuti trojni udruženi politički savez vješto nameće blokade u državnom i federalnom parlamentu. Naročito su aktivni u ovladavanju Obavještajno – sigurnosne službe Bosne i Hercegovine. Dodik i Čović zvim sredstvima nastoje da onesposobe ovu važnu sigurnosnu agenciju, a Radončić im svesrdno pomaže u tome. Tu je i Pelješki most, slučaj koji je potpuno razotkrio Fahrudina Radončića jer se otvoreno stavio na stranu Hrvatske, odnsono protiv interesa BiH.

  Posljednji skandal koji je priređen u režiji koalicionog partnera SDA je imenovanje Svetlane Cenić za predjsjednicu Nadzornog odbora BH Telecoma. Kada bi zanemarili to što je njena ratna prošlost veoma sramna i neprihvatljiva za Bošnjake, njeno imenovanje se desilo zahvaljujući činjenici da su SBB i HDZ preglasali SDA u Vladi Federacije BiH. Takva situacija je veoma opasna za Bošnjake.

  Vidjećemo da li će Bakir Izetbegović održati svoje obećanje i zaustaviti Fahrudina Radončića da dalje ugrožava i ponižava Bošnjake i Bosnu i Hercegovinu.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceSaff.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  seven × = seven