More

  Nešić: U petak sam popisivao Bošnjake, Hrvate i Srbe koji nisu bili na radnom mjestu

  - Advertisement -

  Iz kabineta ministra sigurnosti BiH Nenada Nešića danas su uputili reakciju na informacije koje je objavila Patria ali i još nekoliko medija o “istrazi koju je provodio Nešić u Ministarstvu sigurnosti BiH i popisivanju uposlenika kojih nije bilo na poslu”.

  “Radi istinitog informisanja javnosti, povodom anonimnog i potpuno neistinitog mejla “anonimnog Bošnjaka” koji su prenijeli pojedini mediji, a u kojem se ministar bezbjednosti Nenad Nešić optužuje da je “u petak napravio raciju u Ministarstvu da bi popisao Bošnjake koji idu na džumu“, ministar Nešić želi da obavijesti javnost šta se zaista desilo:

  Istina je da sam u petak pokucao na vrata svake kancelarije, ljubazno pozdravio one koji su na radnom mjestu i evidentirao one koji nisu. Pozamašan je bio broj Srba, Hrvata i Bošnjaka koji nisu bili na svom radnom mjestu, a uredno su zavedeni u šihtaricu da su bili prisutni. Izgleda da su i Srbi i Hrvati išli na džumu, ako je suditi po anonimnom mejlu.

  Zašto sam to uradio? U petak prije podne zatražio sam jednu informaciju koju mi ​​je neophodna za pripremu za sastanke u Ohridu. Nakon više od dva sata, sekretarica me obavijestila da ne mogu pronaći gospođu koja je trebala da dostavi dokument i da niko ne zna gdje se nalazi. Inače, riječ je o licu srpske nacionalnosti. Naglašavam da ovo nije prvi put da se ovakve stvari dešavaju. Nekada im je trebalo pola dana da pronađu nekoga, nekad dan, a nekada nisam mogao da radim svoj posao jer službenici jednostavno “stave prst u uvo” na svaki zahtjev da se nešto uradi. E, sad zamislite ako se tako odnose prema zahtjevima pretpostavljenog, kako se ponašaju prema građanima?

  Zbog opšte neodgovornosti prema poslu koja vlada u Ministarstvu, odlučio sam da obiđem sve kancelarije i provjerim ko je upisan u šiht listi da je tu a ustvari je otišao kući da sprema ručak ili ispija kafe po gradu ili uopšte nije došao na posao, a sve s ciljem da ove sedmice od šefova odsjeka zatražim da sve zaposlene opomenu da se moraju ponašati u skladu sa Zakonom o radu u institucijama BiH i poštovati radno vrijeme kao i građane koji ih plaćaju.

  Moj jedini kriterijum za zaposlene u Ministarstvu je rad i odnos prema poslu. Kao čovjek, razočaran sam što u Ministarstvu postoje ljudi koji svoj nerad i nemar pokušavaju zamaskirati skrivanjem iza nacionalnog i vjerskog i da se tako nešto plasira u medije bez ikakve provjere. Odgajan sam da duboko poštujem tuđa vjerska osjećanja i nikad mi ni na kraj pameti nije bilo da zadirem u tako senzitivna pitanja, ali neradnicima svih vjera i nacija mogu samo jedno poručiti – da će poštovati Zakon o radu, dolaziti na posao na vrijeme i na vrijeme odlaziti sa posla. Građani Bosne i Hercegovine s pravom očekuju efikasnu i odgovornu administraciju, a ne da plaćaju porez da zaposleni u institucijama tokom radnog vremena obilaze pijace, idu u šoping, na frizure i manikir”, navodi se u reakciji Nešića.

  Vezani tekst: Nešić progoni Bošnjake: U vrijeme džume obilazio urede sa naoružanim tjelohraniteljima!

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  fifty seven ÷ nineteen =