More

  Neobjašnjiv slučaj u Njemačkoj: Brzi antigenski test pokazuje pozitivan rezultat već 9 mjeseci

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Brzi antigenski test na koronavirus u slučaju 15-godišnje Eve Wallrabenstein iz Hannovera pokazuje pozitivan rezultat već 9 mjeseci. No, kad se testira PCR testom, rezultat uvijek bude negativan.

  Ljekari još uvijek ne mogu pronaći razlog, a tinejdžerka ima problema svaki put kad napravi brzi test na koronavirus, prenosi RTL.

  Eva se u školi prvi put testirala brzim testom na koronu 13. aprila 2021. godine. Test je pokazao pozitivan rezultat, nakon čega je zvala majku Christinu da dođe po nju u školu.

  I tada počinje začarani krug. Eva odlazi na PCR test i u karantenu dok ne stigne rezultat. Tri dana kasnije saznaje da nema koronavirus. Sutradan se vraća u školu i ujutro se brzim testom testira na koronu. Rezultat je opet bio pozitivan.

  “Bilo mi je jako neugodno, stresno. Nisam mogla ništa učiniti”, kaže 15-godišnjakinja.

  Nakon toga, sedmicama se ponavljala ista stvar, a isprobala je čak 30 različitih brzih testova na koronavirus, ali su svi dali pozitivan rezultat.

  Niko joj nije vjerovao

  Ljekari još uvijek nisu ustanovili razloge zbog čega je djevojčica pozitivna samo na antigenskom testu, a u početku joj niko nije vjerovao. Morala je nekoliko testova napraviti uz prisustvo nastavnika u školi ili ljekara da bi zaista povjerovali u rezultate testa.

  “Rekli su nam da može biti lažno pozitivnih testova, da možemo pogrešno napraviti test itd. U početku nam niko nije vjerovao. Posljednjih devet mjeseci moja kćer je nekoliko puta bila u karantinu, propustila je velik broj školskih časova i nije se mogla družiti s prijateljima, jer biti aktivan u javnom životu moguće je samo uz brzi test ili dodatno cijepljenje”, objasnila je majka djevojčice.

  Dodaje da je vjerovala da to nikad neće stati i jer niko nije mogao pronaći razlog zašto brzi testovi uvijek pokazuju da je djevojčica pozitivna na koronu.

  Oslobođena obaveze testiranja

  U međuvremenu je uprava škole 15-godišnjakinju oslobodila obaveze testiranja, a ona je primila dvije doze vakcine.

  “Mislili smo kako će to pomoći i neko vrijeme je imala svoju slobodu sve dok vlasti nisu uvele pravilo 2G plus. Sad je krenulo sve ponovno ispočetka. Eva sad može primiti i treću, booster dozu, a onda ćemo imati mir dok se ne pojavi neko novo pravilo 2G plus – plus sa zvjezdicom”, kaže rezignirana i razočarana majka djevojčice iz Hanovera, prenosi Fena.

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img