Nedim Hamzabegović: I to je BiH

Aktivno i agilno Udruženje žena Bošnjakinja iz Brčko distrikta BiH je učestvovalo na međunarodnoj Orijentalijadi 2020. godine koja je održana u Beogradu u Hotelu Astorija.

Na poziv predsjednice Arapskog centra za međunarodnu saradnju Sanje Kostadinović Ben Mesbah, brčansko udruženje žena je uzelo učešće u takmičenju spremanja poslastica održanog 29.2.2020. godine.

Udruženje žena Bošnjakinja iz Brčkog je osvojilo četiri medalje usred Beograda i tako pokazalo kako se promoviše svoja domovina, svoj grad, svoja kultura i običaji.

Starinske bosanske poslastice su očarale takmičarski žiri i našim hanumama iz Brčkog osnažile ponos i dostojanstvo.

U vremenu kada u dijelu naše domovine jača negatorski odnos prema državi i bošnjačkom identitetu, prije svega jeziku, međunarodno takmičenje i uspjesi članica Udruženja žena Bošnjakinja svjedoče o tome kako univerzalne vrijednosti ne poznaju granice i bilo kakve druge barijere.

Brčko distrikt BiH može biti ponosan na ovo udruženje i njegove uspjehe iskoristiti da ubuduće pravi razliku između udruženja koja su sama sebi svrha i udruženja koja svojim djelovanjem ostvaruju korist društvenoj zajednici.

Na kraju upućujem čestitke za postignute rezultate i želim im još više sličnih i većih uspjeha.

Autor: Nedim Hamzabegović

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

+ 42 = fifty