Nedim Hamzabegović: Ipak, nije sve tako crno

  Da nije sve tako crno i jednolično svjedoči nastup jednog lokalnog političara tokom aktuelne predizborne kampanje koji je, vjerovatno ponukan prizemnim oblicima aktuelne predizborne kampanje, ponudio argumente za moguću drugačiju kampanju protkanu korektnim i nadasve ljudskim elementima.

  Zijad Nišić [Arhiva]

  Piše: Nedim Hamzabegović

  Politička neizgrađenost naših građana nerijetko dovodi do poremećaja međuljudskih odnosa tokom izbornih kampanja idući dotle da politička pripadnost i opredijeljenost svađa i najbliže u porodici i rodbini.

  Razlog je što politički subjekti i njihovi eksponenti najčešće nemaju ništa konkretno i realno ponuditi biračima osim politikantstva i huškanja na političke protivnike, često se prekidaju rodbinske veze, komšijski odnosi, prijateljstva i drugi vidovi međuljudske saradnje.

  Političarima kojima ništa nije sveto, očigledno cilj opravdava sredstvo i svako kritičko prosuđivanje i neprihvatanje nametnutih ideja, vizija i pogleda oni nazivaju izdajom, nepatriotizmom i drugim uvredljivim imenima.

  Za rubriku  – vjerovali ili ne?

  Da nije sve tako crno i jednolično svjedoči nastup jednog lokalnog političara tokom aktuelne predizborne kampanje koji je, vjerovatno ponukan prizemnim oblicima aktuelne predizborne kampanje, ponudio argumente za moguću drugačiju kampanju protkanu korektnim i nadasve ljudskim elementima.

  Na predizbornom skupu u Ograđenovcu primarijus dr Zijad Nišić je upozorio na sve češće podjele među građanima u mjesnim zajednicama koje dostižu nivo mržnje. Generator tih podjela i netrpeljivosti su političke poruke o kapitalnim projektima i onima koji su navodno to obezbijedili. On je istakao da nema te sijalice koja svijetli samo jednom dijelu građana, niti puta po kojem hodaju stranačke noge ali ni mosta koji služi samo članovima jedne stranke.

  Rekao je da je on prijatelj sa Dedeićem, Kadrićem, Burićem i drugim lokalnim političarima i kako onda da očekuje da se članovi i simpatizeri stranaka svađaju i mrze dok oni komotno i bez opterećenja piju kahvu.

  Političari i politike dolaze i prolaze i ni jedna nije vrijedna svađe i prekida odnosa među poznanicima, prijateljima, rođacima, komšijama a posebno među članovima porodice.

  Zaista je ovaj postupak pomenutog političara hvale vrijedan i dobar primjer kakav pristup predizbornoj kampanji trebaju imati i političari i birači.

  Zato, poštovani građani Brčkog, nemojte sebi dozvoliti da zbog političkih razlika pokvarite ostvarene međuljudske odnose, već naprotiv, neka vam ukupna predizborna kampanja bude razlog za jačanje međuljudskih odnosa jer time ćete biti korisniji sebi i svojoj političkoj opciji.

  Stavovi izraženi u ovom tekstu su autorovi i ne odražavaju nužno uredničku politiku Otiska.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  five × = forty five