More

  Nazire se kraj problema vodosnabdijevanja MZ Brka

  Brčanskoj javnosti poznato je da Pobrklije već dugo imaju problem sa vodosnabdijevanjem sa crpilišta „Štrepci“, a posljednji vapaj mještana za rješenje problema bilo je Otvoreno pismo Supervizoru.

  Osnovni problem vodosnabdijevanja je što bunar „Štrepci“ nema dovoljan prirodni dotok vode.

  „Kad je pušten u fukciju, bunar Štrepci je imao 51 litru po sekundi, a usljed prošlogodišnje suše trenutni dotok je svega 12 litara, dok je minimum potrebnog 25 litara u sekundi. Stoga će tokom ove sedmice započeti čišćenje bunara i potisnih pumpi, čime će snadbdijevanje vodom MZ Brka biti normalizovano“, objasnio je šef resornog odjeljenja brčanske Vlade, Majazudin Vehabović.

  Vehabović je dodao da Odjeljenje za komunalne poslove “ubrzano radi na trajnom i kvalitetnom napajanju vodom MZ Brka”.

  „Mi radimo vrlo intenzivno kako bismo mjesnu zajednicu Brka, čim prije, spojili na centralni vodovodni sistem. U ovom smislu glavni projekat ćemo dobiti tokom ove sedmice. Potom slijedi proces revizije projekta i dobijanje građevinske dozvole, te raspisivanje tendera za odabir izvođača i njegovo uvođenje u posao“, istakao je Vehabović.

  Iz Odjeljenja za komunalne poslove procjenjuju da bi cijeli projekat trebao biti završen tokom prva četiri mjeseca naredne godine.

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI