Naša stranka Brčko: Hitno isplatiti jednokratnu pomoć građanima koji se nalaze na birou za zapošljavanje!

  Foto: Otisak.ba / Arhiva

  Punih pet mjeseci proteklo je od kako je u Brčko distriktu BiH proglašeno stanje pandemije izazvane koronavirusom tačnije COVIDOM 19, od tog trenutka većini populacije život se promijenio za stoosamdeset stepeni, kada su privredne i sve druge aktivnosti značajno reducirane, kad je i snalaženje svedeno na minimum a strah od zaraze sve veća.

  Jedna od teže pogođenih populacija je upravo populacija ljudi koji se nalaze na Brčanskom “Zavodu za zapošljavanje”, narodski rečeno na Birou rada.

  Zapitamo li se kako i od čega uopšte preživljavaju ovi ljudi, imaju li za hranu i osnovne životne potrepštine? Za komunalije, lijekove, dezinfekciju?

  S tim u vezi, Naša stranka Brčko distrikta BiH insistira od nadležnih da odmah i bez odlaganja u najkraćem roku donesu odluku da se svim građanima Brčko distrikta BiH koji se nalaze na Brčanskom “Zavodu za zapošljavanje” bez izuzetka isplati jednokratna novčana pomoć, kako bi barem simbolično osjetili brigu društva te jednokratno podmirili minimalne i najnužnije životne potrebe.

  Autor: Gradski odbor Naše stranke Brčko distrikta BiH