More

  Nalazi se u vještačkoj komi: Sahida imala težak moždani udar, porodica upire prstom u ljekara, slučaj prijavljen policiji u Brčkom/FOTO

  - Advertisement -

  Sahida Nanić iz Gornjeg Rahića kod Brčkog imala je težak moždani udar, a sve se, prema riječima njene porodice, možda, moglo izbjeći, samo da je ljekar postupio po pravilima struke.

  Naime, Sahida je u subotu osjetila jaku glavobolju i mučninu nakon čega je njen muž Izet odmah odvezao u Zdravstveni centar Maoča odakle je upućena na Odjel neurologije u Općoj bolnici Brčko.

  Vidjevši da je zdravstvena situacija kod supruge ozbiljna Izet je o svemu je obavijestio svoju svastiku Eminu koja je po profesiji medicinska sestra.

  Sahida je već bila na pregledu kod specijaliste neurologa S.Č. kada je stigla Emina koja je pokušala ući u ordinaciju u želji da vidi sestru i da se raspita o njezinom zdravstvenom stanju, no dežurni doktor S.Č. joj je kazao da sačeka vani jer za to „postoji razlog“.

  Doktor je, nakon pregleda procijenio da Sahida treba primiti određenu terapiju, no njena sestra nije tako mislila i predložila je, uz konstataciju da se vidi da Sahida nije dobro, da snimi CT, no doktor je kazao da za to nema potrebe.

  Poslušali su doktora i otišli u Urgentnu službu, gdje ih je i uputio, kako bi Sahida dobila propisanu terapiju, no umjesto terapije dobili su saniteta koji je ženu sa jakom glavoboljom i mučninom prevezao u „dnevnu bolnicu“ internog odjela gdje ju je detaljno pregledao doktor, uključujući i CT snimak, nakon kojeg je upućena u UKC Tuzla.

  Sahida je doživjela težak moždani udar koji je izazvao pucanje aneurizme i nalazi se u vještačkoj komi u Tuzli u kritičnom stanju.

  Očajna Emina, koja je veoma vezana za svoju sestru odmah je nemarnost ljekara S.Č. prijavila policiji u Brčkom, a Izet je uputio žalbu na postupanje menadžmentu JZU Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

  Suprug Izet je uputio žalbu na postupanje menadžmentu JZU Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

  Sada su oči ove porodice uprte u UKC Tuzla i tamošnje ljekare uz molbu Bogu da se Sahida što prije oporavi, a Otisku su kazali da će cijelokupno postupanje ljekara S.Č iz Brčkog istjerati na čistac uz pomoć advokata.

  Iz policije nema odgovora

  Do momenta objavljivanja ovoga teksta iz policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine nismo dobili odgovore na pitanja Otiska o ovome slučaju.

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  nine × 1 =