More

  Nakon spašavanja mališana na Savi Kadija nastavlja sa herojstvom: Kupite sat i pomozite da prohoda Emir Hamzić

  Elvis Kadić Kadija zaposlenik BH pošte u Brčkom  i Miren Ibrahimović pripadnik Specijalne policije u Brčko distirktu Bosne i Hercegovine su sredinom prošlog mjeseca pokazali svoje čojstvo i hrabrost kada su bez razmišljanja na rijeci Savi spasili dvoje djece od utapanja. Tada su postali miljenici svojih sugrađana.

  Podsjećamo, zamalo tragičan događaj je bio 14.08.2022. godine kada je hrabri dvojac uočio  dvoje djece kako se utapaju u rijeci Savi i kada su bez razmišljanja zaplivali i spasili mališane.

  Nakon toga zahvalio im se i Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić na prijemu koji je organizirao njima u čast.

  Tim prilikom im je uručio zahvalnice i ručne satove. Da herojstvo ne prestaje pokazuje primjer Kadića koji je odlučio da sat, kako kaže, iako mu je drag stavi na aukciju i da ga proda onome ko ponudi najviše novca, a taj novac će u  cijelosti uplatiti za pomoć Emiru Hamziću, 30-godišnjem Brčaku koji je prije dvije godine stradao na rijeci Savi kada je ostao nepokretan.

  Emir je dobio priliku da svoje liječenje nastavi izvan Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, međutim troškovi terapije liječenja matičnim stanicama su izrazito veliki te njegova porodica to nije u mogućnosti platiti.

  Emir Hamzić, stradao na rijeci Savi prije dvije godine

  Obzirom na to da se radi o liječenju izvan granica Bosne i Hercegovine, osim same terapije matičnim stanicama, njemu je potrebno platiti i troškove putovanja, boravka i smještaja dok je na liječenju i rehabilitaciji.

  -Svi se moramo uključiti u ovu akciju da pomognemo našem Emiru. Mlad je čovjek i moramo mu pomoći da prohoda. Donio sam odluku da sat preko Otiska stavim na aukciju i da ga prodam onome ko najviše ponudi, a taj iznos ću uplatiti za liječenje Hamzića- kazao je Kadić za Otisak.

  Poštovani čitaoci, u komentarima ispod teksta na našoj Facebook stranici ponudite iznos novca za kupovinu sata. Aukcija će trajati do sutra(subota) do 17:00 sati kada će se onome ko je ponudio najviše novca javiti Elvis Kadić Kadija kako bi se odgovorili oko preuzimanja sata.

  Otisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  − two = four