Nakon saobraćajne nezgode jedno lice lišeno slobode, a četvoro povrijeđeno

  Foto-ilustracija: Mondo.ba / Guliver / Getty Images / iStock / Getty Images Plus / Choochart Choochaikupt

  Dana 25.06.2020. godine u 00.55 sati na raskrsnici ulica Mostarska i Novi Brod dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je više lica povrijeđeno.

  Na lice mjesta odmah su izašli policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH i utvrdili da su u saobraćajnoj nezgodi učestvovali vozači dva motorna vozila marke “Opel” i marke “Ford”, dok su sanitetskim vozilom Službe hitne medicinske pomoći u bolnicu odvezena četiri lica, gdje je za dvoje lica konstatovano da su zadobila teške tjelesne povrede, a dva lica lake tjelesne povrede.

  Na mjestu događaja policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su izvršili uviđaj i o svemu obavijestili dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

  S obzirom da je vozač motornog vozila “Ford”inicijala Š.A. počinjenjem saobraćajne nezgode usljed oduzimanja prava i prvenstva prolaza i dejstva alkohola u organizmu u 23.32. sata isključen iz saobraćaja zbog prekršaja iz člana 174. stav 2 ZOOBS-a na putevima u BiH, isti je u 05.00 sati lišen slobode zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo “Ugrožavanje javnog saobraćaja zbog omamljenosti” iz člana 327 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

  Lice Š.A. će tokom dana uz izvještaj biti predato Tužilaštvu Brčko distrikta BiH.  

  Autor: Policija Brčko distrikta BiH
  --