More

  Nakon ljetne pauze futsal se vraća u Brčko

  Nakon ljetne pauze futsal se ponovo vraća u Brčko, ovaj put u prijateljskoj utakmici između MNK Klanac i Futsal klub Željezničar iz Sarajeva, čime se nastavlja dugogodišnja saradnja klubova.

  „Od same utakmice očekujemo da prvenstveno prođe u sportskom duhu i fer nadmetanju, a nakon toga da, ekipa čiji sam trener pokuša realizovati na terenu sve one stvari na kojima smo radili u pripremnom periodu i naravno pokuša ostvariti pobjedu protiv naših prijatelja“, ističe Adis Omerović trener MNK Klanac.


  Između ostalog ističu da je ovo generalna proba za oba kluba jer prvenstva u kojima se takmiče počinju naredni vikend, tako da je ova utakmica ujedno i posljednja provjera pred sezonu. 
  Na upit šta možemo očekivati od igračkog kadra za ovu utakmicu te predstojeću sezonu, trener MNK Klanac izjavljuje: „Što se tiče igračkog kadra, ove godine i nadam se da će praksa ostati i narednih godina, jeste da smo dali priliku mlađoj kategoriji igrača koji svojim trudom, zalaganjem i treningom iz dana u dan pokazuju da su spremni zadatku igranja u prvenstvu. MNK Klanac je krenuo u jedan dugotrajan proces remonta ekipe tako da sam roster za ovu sezonu čine 75% igrača koji su još uvijek juniori i svi u klubu su svjesni da će trebati određeni period da se taj proces privede kraju.“ 


  „Na kraju želim pozvati sve ljubitelje sporta u našem gradu, a posebno futsala da u subotu 30.10.2021. godine dođu u dvoranu Ekonomske škole i uživaju u nadam se istinskom spektaklu, a naravno i da podrže naš klub i daju ovim mladim momcima vjetar u leđe“, kaže trener Adis Omerović.

   Autor teksta i fotografije: Kenan Ibrišimović 

  Čitano

  Povezani članci