Nakon dolaska iz Italije četiri nastavnika iz Brčkog pod nadzorom

  Foto: Cvijeta Kovačević/RAS Srbija

  Četiri nastavnika iz Brčkog koja su proteklog vikenda boravili u Italiji upućeni su na pretrage i nalaze se na bolovanju – potvrdio je Senad Osmanović šef Odjeljenja za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta, negirajući nezvanične informacije da je riječ o nastavnicima Treće osnovne škole koji se nakon putovanja nisu prijavili zdravstvenoj ustanovi.

  – Riječ je o četiri nastavnika koji su išli u privatnu posjetu za vrijeme vikenda i oni nisu nastavnici Treće osnovne škole. Sva četiri nastavnika upućena su na pretrage i oni su trenutno na bolovanju u narednih 15 dana radi praćenja njihovog zdravstvenog stanja- izjavio je Osmanović medijima.

  Podsjetio je da je broj izostanaka učenika zbog sezonskog gripa u školama smanjuje, a da je zbog pojave korona virusa u Italiji i Hrvatskoj školama uputio preporuku u vezi sa organizovanjem ekskurzija izvan Distrikta i BiH.

  – Pratimo dešavanja kod nas i u zemljama u okruženju. Ekskurzije van BiH treba svesti na minimum, ali ne vjerujem da ćemo ih u potpunosti zabraniti osim ako to ne bude neophodno zbog bezbjednosti djece – rekao je Osmanović.

  Podsjetio je da procedure pripreme i organizovanja ekskurzija koje se uglavnom izvode u maju traje oko dva mjeseca i rekao da se nada da će se stanje sa širenjem korona virusa do tada smiriti.

  Autor: Cvijeta Kovačević / Srpskainfo.com

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  ninety ÷ thirty =