More

  Najavljen kontraskup na međuentitetskoj liniji na Dobrinji

  - Advertisement -

  Nakon što su udruženja Srba u FBiH dobila odbijenicu od MUP-a KS za dozvolu za proteste ispred Tužilaštva i Suda BiH, za danas je najavljeno okupljanje na entitetskoj liniji. Ova najava dolazi kao odgovor na odbijanje njihovih zahtjeva i kao izraz nezadovoljstva, no u svemu tome postoji i nijansiran rizik eskalacije.

  Predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH, Đorđe Radanović, pozvao je građane da se okupe na granici s Federacijom u različitim regijama. “Pozivam građane koji će krenuti iz naše Krajine da zajedno sa Dobojlijama i ljudima iz Posavine izađu na granicu sa Federacijom u Doboju. Mi iz Podrinja, Birča i Sarajevsko – romanijske regije ćemo se okupiti ovdje u Istočnom Sarajevu, a narod Hercegovine će blokirati granicu na putu Nevesinje – Mostar”, izjavio je Radanović.

  Udruženje veterana “Garda Panteri” također je pozvalo svoje članove na okupljanje na liniji razgraničenja, ističući da je ovo miran protest. Na njihovoj Facebook stranici navedeno je: “SUTRA U 18 ČASOVA SKUP NA MEĐUENTITETSKOJ LINIJI BANJ BRDO PRIBOJ POZIV SVIM SLOBODNIM PRIPADNICIMA GARDE.”

  Odgovarajući na ove najave, osnivač pokreta “Vjera, Narod, Država”, Sanin Musa, najavio je kontraskup koji će se održati u 17 sati pred Fahdovom džamijom, nakon čega će se krenuti prema međuentitetskoj liniji na Dobrinji. U svom pozivu, Musa je izrazio zabrinutost za budućnost Bosne i Hercegovine te pozvao sve patriotske organizacije i udruženja da se pridruže kontra skupu.

  On je napisao: “Doći sa što više zastava Republike Bosne i Hercegovine/ljiljanke, i državne zastave! Pozivam sve patriotske organizacije i udruženja širom Bosne i Hercegovine da izađu u kontra skup i krenu ka entitetskim linijama, tamo gdje Dodikove pristalice najavljuju okupljanje.  BOŠNJACI, I OSTALE BH PATRIOTE…  SHVATITE OVO ŠTO RADE JAKO OZBILJNO! DRŽAVA VAM VISI O KONCU.  SVE ONO ZA ŠTA SU ŠEHIDI DALI ŽIVOTE I KOSTI OSTAVILI.  Nemojte da vas dođe 10!! Ako bude tako, ja vas više nigdje neću pozivati! Ja žrtvujem svoju sigurnost i komoditet radi vas. Srbija mi je zabranila ulazak, vjerovatno će i Hrvatska, a očekujem i da me u rs-u uhapse nakon ovoga. Ali, ako je to cijena očuvanja Države, neka onda! Ako vas sutra ne bude veliki broj, onda državu i ne zaslužujete”, napisao je Musa.

  Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  × 7 = forty nine