More

  NAJAVA: Večeras u Napretku predavanje “Biblijski motivi u hrvatskoj književnosti”

  - Advertisement -

  [SAOPŠTENJE] Večeras, ponedjeljak 18.10. na programu je predavanje profesora Željka Ivankovića s temom Biblijski motivi u hrvatskoj književnosti. Predavanje će se održati u dvorani HKD Napredak s početkom u 19 sati.

  Željko Ivanković rođen je 29. kolovoza 1954. u Varešu. Filozofski fakultet diplomirao je u Sarajevu. Uređivao je, kao urednik ili glavni urednik, različite periodične publikacije; uredio je i za tisak priredio cijeli niz djela iz svjetskih, hrvatske i bosanskohercegovačke književnosti, djela iz dječje književnosti, lektirnih izdanja te historiografskih i publicističkih djela. Zastupljen je poezijom, prozom i esejom u nizu antologija, panorama i izbora hrvatske i bosanskohercegovačke književnosti u BiH, Hrvatskoj i svijetu te u antologijskom izboru Hrvatske književnosti za djecu u 25 knjiga, kao i u lektiri i čitankama za osnovne škole u BiH.

  Dobitnik je književnih nagrada za poeziju (1997., 2011.), esej (1977.), radiodramu (1993.) i priču (1999., 2001.). Za knjigu eseja (D)ogledi, III, 2000. dobio je nagradu Antun Branko Šimić, a za roman Rat i sjećanje 2016. nagradu K. Š. Gjalski. Pojedini eseji, proza i poezija te publicistički prilozi prevedeni su mu na dvadesetak svjetskih jezika, izbori poezije na francuski, slovenski i bugarski, a izbor priča na engleski.

  HKD Napredak Brčko
  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img