NAJAVA: Susret kompanija Brčko Distrikta u organizaciji Bisnode Dun & Bradstreet

Foto / Ustupljeno Otisku

[SAOPŠTENJE]  Izuzetan doprinos bonitetno izvrsnih kompanija Brčko distrikta BiH privredi ove regije

U Brčko distriktu BiH 14% kompanija, od ukupnog broja kompanija koje su predale završne izvještaje nadležnoj agenciji je boniteteno izvrsno, a one daju 43% ukupnog prihoda, 47% ukupne dobiti i zapošljavaju 34% od ukupnog broja zaposlenih u Brčko distriktu BiH.

Ovakvi pokazatelji rezultata bonitetno izvrsnih kompanija i njihov doprinos privredi svoje regije jedan je od glavnih razloga zbog kojih Bisnode Dun & Bradstreet početkom idućeg mjeseca organizuje poslovni susret kompanija Brčko Distrikta. “Želimo da istaknemo najbolje kompanije ove regije, ali i da pokažemo širu sliku privrednog okruženja u kojem poslujemo i naše mjesto u njoj, te kako to mjesto može biti bolje zahvaljujući jednostavnim, modernim i transparentnim načinima poslovanja”, izjavila je Nejra Hadžiefendić, SMB Sales Director for B&H.

Skup će pozdraviti i predstavnici institucija i organizacija kojima je kreiranje boljeg poslovnog okruženja svakako jedan od važnijih aktivnosti za napredak ekonomije regije. Ovo je i prilika da predstavnicima bonitetno izvrsnih kompanija dodijelimo Bisnode Dun & Bradstreet certifikat, kao međunarodno priznatu potvrdu kvaliteta poslovanja kompanije. Certifikat potvrđuje da su ove kompanije sigurni poslovni partneri i u kriznim vremenima, što im daje dodatnu vrijednost.

Činjenica da bonitetno izvrsne kompanije imaju minimalni postotak negativnih događaja unutar jedne godine, do 0,70%, znači da certifikat identifikuje kompaniju ne samo kao dobru prema prošlim rezultatima već ukazuje i na vrijednost kompanije u budućnosti.  

Ugodno popodnevno druženje kompanija ovog susreta u Brčkom upotpuniće delicije Hotela “Jelena” i vinarija Hercegovina Produkt iz Čitluka.

Više o bonitetno izvrsnim kompanijama možete vidjeti na: https://www.bisnode.ba/proizvodi/bisnode-aaa-certifikat/

O Dun & Bradstreet-u

Početkom 2021. godine Bisnode je preuzela kompanija Dun & Bradstreet i od tada idemo u budućnost kao jedna kompanija, kombinujući lokalnu i globalnu stručnost i vještine. Svojim kupcima i poslovnim partnerima nudimo širok spektar podataka i uvida koji će im pomoći da donose pametne odluke i steknu još veću konkurentsku prednost. Dun & Bradstreet, vodeći svjetski dobavljač poslovnih podataka i analitike, omogućava kompanijama širom svijeta da donose bolje odluke i poboljšaju poslovne performanse. Data Cloud Dun & Bradstreet-a osnova je za brža rješenja i pruža uvide koji omogućavaju kupcima da povećaju prihod, smanje troškove, smanje rizik i transformišu svoje poslovanje. Kompanije svih veličina oslanjaju se na Dun & Bradstreet od 1841. za upravljanje rizikom i identifikovanje prilika.

Darija Marković, Marketing Manager BiH
--

Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

Molimo Vas unesite komentar
Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

seven + three =