NAJAVA: „Ekipni šahovski turnir za kadete“ u povodu obilježavanja Dana Državnosti Bosne i Hercegovine

[SAOPŠTENJE]  Sportsko društvo „Bosona“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine/Šahovski klub „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine će, u nedjelju28. novembra 2021, održati Ekipni šahovski turnir za kadete u povodu obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine. Turnir počinje u 10:00 sati a održat će se u prostorijama Sportskog društva „Bosona“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine, na adresi Islahijet broj 4

„Šahovski turniri su od velike važnosti za buđenje ljubavi i interesa za ovaj sport kako bi se on proširio na mlađe generacije i kako bi se nastavila tradicija igranja ove stoljećima stare igre. Šah je ispit uma, sposobnost taktiziranja, predviđanja poteza i otkrivanja novih varijacija koje će dovesti do željenog cilja a u okviru jasno određenih pravila. Zbog toga se trudimo da organizujemo ovakve i slične susrete u našem gradu, koji između ostalog doprinose i okupljanju istomišljenika i ljubitelja igre odmjeravanja snaga na crno-bijelom polju. Ljudi se upoznaju i druže, sklapaju se nova poznanstva i prijateljstva, stiču nova znanja. Bezbroj je prednosti uživanja u igri, stoga pozivamo sve šahiste takmičare da nam se pridruže u nedjelju.“ – poručuju Organizatori.

Sportsko društvo „Bosona“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine/Šahovski klub „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine svim građanima Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Bosancima i Hercegovcima, čestita Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Sportsko društvo „Bosona“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine/Šahovski klub „Magnus“ Brčko distrikt Bosne i Hercegovine 
--