More

  Nagrada sa brčanskih Susreta pozorišta darivana u humanitarne svrhe

  Nagradu od 5.000 KM koju su dobili na nedavno održanim Susretima pozorišta u Brčkom, Narodno pozorište Republike Srpske uplatiće za humanitarnu akciju “S ljubavlju hrabrim srcima”.

  Na 38. Susretima pozorišta/kazališta BiX u Brčko distriktu BiH, održanim od 18. do 26. novembra, Narodno pozorište Republike Srpske izvelo je predstavu „Derviš i smrt“. Podsjetimo, sve pozorišne trupe odustale su od takmičenja na ovogodišnjim Susretima nezadovoljni što u žiriju sjedi glumac Branislav Lečić.

  – Zbog atmosfere koja je pratila ovogodišnje Susrete, ostali smo pri stavu da naša predstava bude izuzeta iz procesa žiriranja. Žiri publike donio je odluku po kojoj je predstava „Derviš i smrt“ najbolja predstava u cjelini pozorišta iz BiH. Iako smo se do kraja zalagali za svoj stav, Direkcija Susreta dodijelila nam je sredstva u iznosu od 5.000 KM, zbog obaveze da sredstva iz budžeta Distrikta namijenjena za nagradni fond moraju biti utrošena do kraja 2021. godine – rekla je v.d. direktora NPRS Dijana Grbić.

  Iz NPRS najavili su da će ovaj novac usmjeriti kao podršku humanitarnoj akciji „S ljubavlju hrabrim srcima“, za nabavku prevoznih sredstava za djecu sa intelektualnim teškoćama, što je cilj ovogodišnje, 12. po redu kampanje.

  – Narodno pozorište Republike Srpske, u skladu sa svojom misijom i opredjeljenjem za društveni angažman, nastaviće sa podrškom svim humanitarnim akcijama, posebno onima koje se odnose na pomoć djeci – kaže Grbićeva.

  Izvor: SrpskaInfo

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI