More

  Nabavka softvera: U Brčkom se pod kontrolu stavljaju igre na sreću

  - Advertisement -

  uprava Brčko distrikta Bosne i Hercegovina će u ovoj godini izvršiti nabavku softvera za kontrolu i primjenu Zakona o igrama na sreću, a koji treba biti sastavni dio novog integralnog informacionog sistema ove poreske institucije.

  „Za ove namjene u kapitalnom budžetu su predviđena početna sredstva u iznosu od dva miliona KM dok će potpuna uspostava informacionog sistema obuhvatiti sve segmente koji su u nadležnosti Poreske uprave poput razreza poreza, elektronskog podnošenja poreskih prijava, prinudne naplate, inspekcijske kontrole, upravljanje rizicima kao i kontrolu primjene Zakona o igrama na sreću“, istakla je Tatjana Mihajlović, direktorica Poreske uprave.

  Osavremenjivanje informacionog sistema Poreske uprave Brčko distrikta podrazumijeva izgradnju i opremanje data centra u kojem će ovaj sistem biti smješten.

  Izdvojena sredstva od dva miliona maraka u ovogodišnjem kapitalnom budžetu neće biti dovoljna za izgradnju kompletnog novog informacionog sistema Poreske uprave ali bi ova sredstva mogla biti dostatna za prioritete, a to su u ovom trenutku izgradnja data centra i nabavka softvera za kontrolu i primjenu Zakona o igrama na sreću.

  Radiobrcko.ba//Otisak.ba

  - Advertisement -spot_imgspot_img

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  1 × seven =