Na Sarajevskom filmskom festivalu projekcija filma „Kad nas je manje“

  Na Festivalu će biti prikazan dokumentarni film koji je snimljen u okviru projekta „Jačanje zaštite nacionalnih manjina u BiH“, a sudjelovat će i pripadnici romske nacionalne manjine iz Brčko distrikta BiH.

  Sarajevski filmski festival ove godine bit će održan od 16. do 23. augusta, a predstavlja zajedničku platformu za filmski biznis čitave regije postavljajući visoke standarde u festivalskoj organizaciji, filmskoj promociji i prezentaciji u Jugoistočnoj Evropi.

  Između ostalih, na Festivalu će biti prikazan dokumentarni film koji je snimljen u okviru projekta „Jačanje zaštite nacionalnih manjina u BiH“, a sudjelovat će i pripadnici romske nacionalne manjine iz Brčko distrikta BiH.

  Dokumentarni film pod nazivom „Kad nas je manje“ prikazuje život nacionalnih manjina u Bosni i Hercegovini kroz priče iz Brčkog, Prijedora, Prnjavora, Sarajeva i Tuzle.

  Paralelno prikazuje život pripadnika nacionalnih manjina u ovim gradovima, ali i različite aktivnosti koje organiziraju njihove lokalne zajednice zahvaljujući sredstvima koja su osigurana kroz program „Horizontal Facility“. Cilj je promoviranje prava, kulture, tradicije i jezika nacionalnih manjina. Projekcija filma zakazana je za nedjelju, 18. augusta 2019. godine s početkom u 12.30 sati u kinu Cinema City Sarajevo. Projekt „Jačanje zaštite nacionalnih manjina u BiH“ implementiran je od strane Vijeća Evrope, a finansiran od Evropske unije i Vijeća Evrope.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  fifty five + = fifty nine