Na Međunarodnom plivačkom maratonu najbolji Tamaš Farkaš i Jelena Ječenski

  Na Maratonu je učestvovalo 29 takmičara iz Srbije, Hrvatske i BiH. Osim trke na devet kilometara, održana je i trka na dva kilometra, koja se plivala uzvodno, a u njoj su učestvovala 24 plivača.

  [Siniša Milić/Facebook]

  Tomaš Farkaš iz Bačke Topole i Jelena Ječanski iz Novog Sada bili su najbolji na Međunarodnog plivačkom maratonu, koji je jučer održan na rijeci Savi u Brčkom.

  Na Maratonu je učestvovalo 29 takmičara iz Srbije, Hrvatske i BiH. Osim trke na devet kilometara, održana je i trka na dva kilometra, koja se plivala uzvodno, a u njoj su učestvovala 24 plivača.

  Farkaš, član iz Plivačkog kluba “Bačka Topola”, rekao je da se sprema za Evropsko prvenstvo i da je ovaj maraton bio jedna vrsta zagrijavanja.

  Jelena Ječanski iz Plivačkog kluba “Vojvodina”, koja je bila najbolja u ženskoj konkurenciji, kaže da je prvi put na ovom maratonu i da joj se svidjela organizacija.

  Direktor Međunarodnog plivačkog maratona Draško Đurić kaže da je u obje trke plivalo pedesetak takmičara iz nekoliko zemalja, te da je ovo bio spektakl.

  Za takmičare je obezbijeđen i nagradni fond u vidu vaučera od 100 do 500 evra za najbolje učesnike.

  Maraton je otvorenim proglasio gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić, koji je istakao da se nada da će Maraton postati tradicija u Brčkom.

  “Osim te sportske dimenzije, veoma je bitno da Maraton uđe i u turističku ponudu distrikta Brčko, jer je ovo grad na rijeci Savi, a do sada nismo imali nekih posebnih aktivnosti koje bi rijeku približile građanima. Na ovaj način to postižemo”, rekao je Milić.

  Drugi po redu Međunarodni plivački maraton održan je u organizaciji Plivačkog kluba “Atos Sava” iz Brčkog.

  Organizaciju su pomogli Vlada i Skupština Brčko distrika, kao i brojne nevladine organizacije – Crveni krst, Spasilačko-ronilački klub “Nemo”, Klub terenaca “4×4 Brčko” i mnogi drugi.

  --

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  five × eight =