MZ Brka donirala novih 600 maski

Mjesna zajednica Brka, zajedno sa Uduženjem žena „Biser“ i dalje nastavlja aktivnost na šivanju i podjeli zaštitnih maski.

„Uradili smo planiranih 3.000 maski koje, prema preciznoj evidenciji, se prioritetno dijele svim stanovnicima Brke. Rad se nastavlja i dalje a sašivene maske će biti razdijeljene i nekim službama koje djeluju na području mjesne zajednice Brka, pa i uposlenicima tamošnje zdravstvene ambulante, te drugim institucijama Distrikta. Navedeno potvrđujemo i danas donacijom novih 600 maski za Odjeljenje javne sigurnosti te još četiri institucije i javne službe u Distriktu, kao i ovdašnjem Crvenom krstu“, rekao je predsjednik MZ Brka Zehrudin Pekarić.

Zahvaljujući se na uručenoj donaci u ime Odjeljenja za javnu sigurnost, koordinator za vanredne situacije Mirsad Hasanbašić je naglasio da je saradnja sa većinom mjesnih zajednica jako doba, pogotovo kada su u pitanju krizne situacije kakva je ova danas.

„Takođe vjerujem da će ovako dobra saradnja sa Mjesnom zajednicom Brka, kao i drugim na području Distrikta, biti nastavljena i ubuduće“, kazao je Hasanbašić.

Autor: RadioBrcko.ba
--