Muhamed Mujkić: Otvoreno pismo Petru Đokiću i Mladenu Ivaniću

  „Gospodo foteljaši! Izborna kampanja u BiH, njena dva entiteta i Brčko distriktu BiH je u punom jeku.“

  Muhamed Mujkić [Arhiva]

  Mr. Muhamed Mujkić iz Brčkog danas je uputio otvoreno pismo Petru Đokiću i Mladenu Ivaniću. Otvoreno pismo Otisak.ba prenosi u cijelosti:

  Gospodo foteljaši!

  Izborna kampanja u BiH, njena dva entiteta i Brčko distriktu BiH je u punom jeku. Na jednom od brojnih mjesta u Brčkom, nalijepljeno je 11 plakata sa fotosom Petra Đokića, predsjednika Socijalističke partije RS-a i sloganom „Sigurno i slobodno“.

  Stariji Brčaci i Brčanke koji su preživjeli rat, agresiju i okupaciju Brčkog, sjećaju se da je Petar Đokić, početkom rata bio komandir Policijske stanice u Brčkom sa pet pomoćnika i nekoliko stotina srpskih policajaca. U tom periodu: maj, juni i juli 1992. godine počinjeni su najveći zločini u ovom gradu – u dvadesetak mjesta nezakonitog zatočenja, konclogorima Luka Brčko i Batković kod Bijeljine, te po ulicama, kućama i stanovima Muslimana, Hrvata i Roma, kojom prilikom je ubijeno oko 600 nedužnih civila, nasilno protjerano preko 20.000 nesrpskog stanovništva i silovano na desetine Bošnjakinja.

  U tom udruženom zločinačkom poduhvatu, čiji je organizator bila SDS i Ratno predsjedništvo srpske opštine Brčko, čiji je član bio i Petar Đokić, značajnu ulogu je imala srpska policija na čelu sa komandirom Petrom Đokićem. Umjesto privođenja pravdi i pravosudnim organima, Đokić od 1992. godine i danas, znači punih 26 godina, obavlja najodgovornije funkcije u RS-u, i sa sloganom „Sigurno i slobodno“, nudi kontinuitet vladavine nepravde i diktature nad vlastitim srpskim narodom.

  Ni njegov ni Dodikov ljuti politički protivnik iz ujedinjene srpske opozicije Saveza za pobjedu, Mladen Ivanić, aktuelni član Predsjedništva BiH, svojom izjavom (u Gacku, 7. 8. 2018) po kojoj je „najveća vrijednost Vojske Republike Srpske to što je spriječila progon civila (!?) i što je stvorila Srpsku“, na istom je zločinačkom fonu kao i Petar Đokić. Jer, za ostvarenje udruženog zločinačkog poduhvata stvaranja paradržave „Srpske“, nasilno je iz BiH protjerano na stotine hiljada nedužnih civila – Bošnjaka, Hrvata, Roma, pa i Srba, i ubijeno oko 100.000 ljudi.

  Na takvim osnovama, „dostignućima“ ratne paradržave „Srpske“, koji zajedno sa entitetom FBiH i Brčko distriktom BiH, svoj opstanak i perspektivu mora vidjeti samo u državi BiH i zajedničkom putu u EU i NATO savez. Ovo bi trebao da zna i Mladen Ivanić, kao kandidat za člana Predsjedništva BiH, iz entiteta RS. U protivnom trebao se kandidirati za predsjednika „Srpske“.

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  − two = 2