More

  Muhamed Mujkić: Drugo otvoreno pismo Valentinu Inzku

  „Svjedoci smo da izborna kampanja, posebno za članove Predsjedništva BiH, sve više poprima sadržaje koji ne idu u prilog opstanku naše države, a samim tim i njenom putu u EU i NATO savez.“

  Mr. Muhamed Mujkić iz Brčkog jučer je uputio drugo otvoreno pismo visokom predstavniku u Bosni i Hercegovini Valentinu Inzku, koje Otisak.ba prenosi u cijelosti:

  Mnogopoštovani gosp. Inzko!

  Svjedoci smo da izborna kampanja, posebno za članove Predsjedništva BiH, sve više poprima sadržaje koji ne idu u prilog opstanku naše države, a samim tim i njenom putu u EU i NATO savez. U tome se ističu dva kandidata – Milorad Dodik, aktuelni predsjednik bh. entiteta RS i Dragan Čović, aktuelni član Predsjedništva BiH, koji je na riječima za BiH i EU, a na djelu za oživljavanje ratne paradržave Herceg-Bosne, podjelu i uništavanje naše države.

  I Dodik i Čović se, po mom i mišljenju na hiljade građana BiH, služe svim sredstvima da ostvare svoje izborne rezultate i budu izabrani za članove Predsjedništva BiH. Njih dvojica bi u tom slučaju, bez obzira na njihove dobro poznate stavove o rušenju države BiH, njenoj podjeli na tri državice, ujedinjenje RS-a sa R. Srbijom, a Herceg-Bosne sa R. Hrvatskom, bili gospodari naše države na putu njenog uništenja, a ne održavanja njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta, i uključivanja u euroatlantske integracije.

  Vi, kao Visoki predstavnik za BiH, možete spriječiti takve dogovorene planove Dodika i Čovića, odlukom da se oni, ili skinu sa izbornih lista kao kandidati za članove Predsjedništva ili da, zajedno sa bošnjačkim kandidatima, potpišu izjave da će, ako budu dobili mandat, poštovati Dejtonski sporazum, Ustav BiH i druge zakonske akte, te da će, ako navedeno ne budu poštovali, prihvatiti odluke Visokog predstavnika za BiH: da budu smijenjeni sa dužnosti člana Predsjedništva BiH i da Visoki predstavnik imenuje druge po izbornim rezultatima, kandidate iz reda srpskog i hrvatskog naroda BiH.

  Smatram da se samo na ovaj način mogu onemogućiti postizborni planovi Dodika i Čovića da raznim manipulacijama onemoguće rad, ne samo Predsjedništva BiH, već i federalnog i državnog parlamenta FBiH i države BiH.

  Nije spašavanje BiH samo u glasovima birača, već i u Vašim rukama, a to znači i u stavovima Međunarodne zajednice – EU i SAD, koja može spriječiti uništenje BiH i omogućiti njen put u članstvo u EU i NATO savez.

  SourceOtisak.ba

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  nine × = sixty three