Mozzart podržao odbojkaše Jedinstva na putu stare slave

Foto / Ustupljeno Otisku

[PROMO]  Iz ovog kluba potekla su velika jugoslovenska odbojkaška imena, a sada znanje prenose omladincima.

Iz Muškog odbojkaškog kluba Jedinstvo Brčko ponikle su brojne legende jugoslovenske odbojke, a bili su i višestruki prvaci SFRJ u juniorskoj kategoriji. Ljubitelji ovog sporta posebno pamte reprezentativce bivše Jugoslavije Nikolu Matijaševića, Mehmedaliju Žilića, Mirsada Elezovića- po mnogima najboljeg odbojkaša SFRJ, Sinišu Kisića, Vedada Glinca, Mirka Čulića, Ljubišu Ristića…Tradiciju kvalitetne odbojke nastavili su da gaje i u novije vrijeme, pa su sada višestruki osvajači Kupa Federacije BiH i finalisti Kupa BiH. Kako bi tako nastavili ubuduće, kompanija Mozzart pružila im je podršku donacijom opreme.

-Cijela ekipa se zahvaljuje na ovom poklonu, mnogo nam ovo znači, razgovarali smo međusobno koliko poštujemo i cijenimo ovaj gest… Uvijek nam je potrebna oprema, a sada posebno, tako da je donacija stigla u pravi čas i nadamo se nastavku saradnje. Momci su zadovoljni izgledom i kvalitetom trenerki, svi su jako srećni i zahvalni– kaže Edin Baković, trener prve ekipe MOK Jedinstvo, Brčko.

Ovaj klub postoji 75 godina i jedan je od najstarijih odbojkaških klubova u BiH. Trenutno se takmiče u Premijer ligi, gdje su šesti, od 10 klubova, na tabeli.

Ove godine su potpunosti podmladili ekipu i to domaćim igračima, a primarni cilj im je da zadrže premijerligaški status. Imaju kompletan omladinski pogon sa svim selekcijama, a uskoro planiraju i da pokrenu Školu odbojke kako bi privukli što više mlađih igrača. Nadaju se da će omladinci u budućnosti uspješno da brane boje njihovog tima, ali i da zaigraju širom Evrope, po ugledu na starije kolege.

Najveću podršku dobijaju od Vlade Brčko Distrikta, što im je dovoljno za redovan rad kluba, a za sve ostale troškove potrebna im je pomoć sponzora i donatora. Jedan od prijatelja ovog kluba od sada je kompanija Mozzart.

Čast nam je što smo uspostavili saradnju sa jedinim od najstarijih i najuspješijih odbojkaših klubova u BiH. Želja nam je da u budućnosti iz Jedinstva poteknu neki novi šampioni koji će igrati sjajne partije baš kao u zlatno vrijeme jugoslovenske odbojke– kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

Foto / Ustupljeno Otisku
Foto / Ustupljeno Otisku
Foto / Ustupljeno Otisku
Mozzart
--