More

  Mozzart donirao voće i sokove korisnicima javne kuhinje u Brčkom

  Uslijed epidemije virusa korona javna kuhinja u Brčko distriktu ima povećan broj korisnika. U restoranu “Bek”, koji je tamošnja Vlada izabrala na tenderu, svakodnevno pripreme i podijele oko 180 obroka za socijalno-ugrožene stanovnike. Kako bi im bar malo olakšali svakodnevnicu i pomogli da ojačaju imunitet tokom epidemije, kompanija Mozzart donirala je pakete svježeg voća i sokova.

  Mnogo riječi pohvale je stiglo na Mozzartov potez, veoma su nas obradovali što su se samostalno javili da pomognu. Ovaj humani gest je naišao na obostrano zadovoljstvo nas kao državne institucije i naših korisnika koji su nam najbitniji. Svi imamo samo riječi hvale. Nadamo se da će i drugi da slijede Mozzartov pozitivan primjer – kaže Sead Šadić, šef Odjeljenja za zdravstvo u Vladi Brčko distrikta BiH.

  Vlada Distrikta se pobrinula da u restoranu “Bek” dijele obroke korisnicima koji tu dolaze po hranu, ali i da ih šalju na kućnu adresu onima koji zbog udaljenosti, starosti ili bolesti nisu u mogućnosti lično da dođu.

  Nadležni svjedoče da je potreba korisnika često i veća od onog što im lokalna zajednica obezbijeđuje, posebno tokom epidemije virusa korona. Međutim, trude se da pronađu nove modele pružanja usluge javne kuhinja svima koji je ova pomoć potrebna.

  Sve je, kažu, lakše uz pomoć društveno-odgovornih kompanija kao što je Mozzart koji je prepoznao značaj javne kuhinje i dao svoj doprinos pomažući socijalno-ugroženim građanima Distrikta.

  U sklopu našeg svakodnevnog društveno-odgovornog rada trudimo se da pomognemo socijalno-ugroženom stanovništvu širom BIH. Donacijom svježeg voća i sokova korisnicima ove javne kuhinje smo htjeli da pružimo podršku, obogatimo njihovu ishranu i time im pomognemo da, u vrijeme epidemije, ojačaju imunitet – kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

  Donacija u Brčkom samo je jedna u nizu Mozzartovih akcija pomoći javnim kuhinjama širom BIH. U proteklom periodu prehrambene namirnice donirali su i socijalno-ugroženim stanovništvu u Banjaluci, Prijedoru i Doboju.

  Sponzorisan članak.

  Čitano

  Povezani članci