More

  Moore: Zašto vlast BiH nije osigurala sredstva Srebrenici

  Nadamo se da će i vlasti u Banja Luci imati razumijevanja za banju Guber, kazao šef misije OSCE-a.

  - Advertisement -

  Šef Misije OESC-a u BiH Johnatan Moore rekao je da je u Srebrenici pozitivna i optimistična atmosfera i da očekuje da će biti i dobri rezultati rada načelnika općine Mladena Grujičića.

  “Moj mandat uskoro ističe i do 1. septembra imam zadatak da provjerim zašto državne i entitetske vlasti BiH nisu ispoštovale dato obećanje i osigurale sredstva Srebrenici koja su joj obećale na investiciono-razvojnoj konferenciji prije dvije godine. Ovo je općina sa mnogim potencijalima. Zgrada pored općine gdje bi trebao biti hotel nije završena. Nadamo se da će i vlasti u Banja Luci imati razumijevanja za banju Guber. Srebrenica ima punu podršku misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini “, rekao je Moore nakon razgovora sa Grujučićem, prenose banjalučki mediji.

  Mjesto gdje zajedno žive Bošnjaci i Srbi

  Moore je naglasio značaj Srebrenice kao općine za koju svi u svijetu znaju šta se u njoj dogodilo tokom rata u BiH, genocid nad Bošnjacima u julu 1995. godine. Međutim, smatra da je sada priča o Srebrenici pozitivna te da je to općina gdje zajedno žive Bošnjaci i Srbi.

  On je izjavio da na području ove općine zajedno, mirno i bez ikakvih međusobnih incidenata žive Srbi i Bošnjaci, da svi imaju ista prava i da djeca zajedno pohađaju školu, što treba da bude primjer mnogima u BiH.

  On je zahvalio Grujičicu i općinskoj vlasti što su doprinijeli da obilježavanje godišnjica stradanja 11. i 12. jula na području ove općine protekne mirno i dostojanstveno, iako je bilo najava o mogućim incidentima, prenosi Tanjug.

  “Srebrenica je u svijetu poznata općina po svojoj tužnoj prošlosti, ali je 2017. godine priča o Srebrenici veoma pozitivna, što treba posebno istaći”, ocijenio je Moore.

  - Advertisement -spot_imgspot_img
  SourceAgencije

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  - Advertisement -spot_img

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  24 ÷ four =