More

  ‘Mobilni biroi’ za pet brčanskih mjesnih zajednica

  Riječ je o mjesnim zajednicama Brezovo Polje, Bijela, Gornji Rahić, Buzekara i Gorica.

  Stanovnici pet brčanskih mjesnih zajednica uskoro će moći da koriste usluge brčanskog Zavoda za zapošljavanje koriste u svojim naseljima, a to će im omogućiti novi projekat brčanskog biroa pod nazivom “Mobilni biro”, koji počinje sa radom krajem septembra.

  Riječ je o mjesnim zajednicama Brezovo Polje, Bijela, Gornji Rahić, Buzekara i Gorica.

  Ovim projektom bi zaposleni u Zavodu za zapošljavanje trebali da jednom mjesečno posjećuju ove mjesne zajednice, te omoguće stanovništvu da obavi sve aktivnosti koje bi inače obavaljali u prostorijama Zavoda.

  “Osnovni cilj ovih mobilnih biroa je da se građanima uštedi vrijeme i novac, omogući lakši pristup podacima, te smanje gužve u prostorijama biroa u centru grada”, rekao je Srni direktor Zavoda za zapošljavanje Brčko distrikta Vlado Jevtić.

  Zavod ovaj projekat sprovodi u saradnji sa programom za zapošljavanje mladih “YEP”, a sve troškove njegovog sprovođenja finansira Ambasada Švajcarske.

  “`Mobilni biro` dolaziće u mjesne zajednice jednom mjesečno, a zaposleni u Birou proći će dodatnu obuku za rad da bi sve teklo bez problema, s obzirom da je ova aktivnost novina u radu Zavoda. Ukoliko se ukaže potreba, posjete mjesnim zajednicama će se intenzivirati”, pojasnio je Jevtić.

  Direktor Zavoda za zapošljavanje kaže da su mjesne zajednice birane na osnovu geografskog položaja, da bi se obuhvatio što veći broj stanovnika koji žive u njima, ali i njihovoj okolini.

  Prema njegovim riječima, “Mobilni biroi” biće na usluzi, kako nezaposlenima, tako i poslodavcima koji su stacionirani u navedenim mjesnim zajednicama ili njihovoj neposrednoj blizini.

  Projekat je podržala i brčanska Vlada, odnosno Odjeljenje za stučne i administrativne poslove, sa kojim je Zavod danas potpisao i sporazum o saradnji za pružanje tehničke podrške.

  Šef Odjeljenja za stučne i administrativne poslove Srđan Blažić rekao je da je sporazum potpisan između Odjeljenja za stučne i administrativne poslove i Zavoda za zapošljavanje.

  “Mi smo tu tehnička podrška i osiguravamo da objekti mjesnih zajednica budu dostupni. Smatramo da je ovo jedan zaista dobar projekat koji će olakšati život građanima Distrikta, zbog čega smo mu i pružili potpunu podršku”, dodao je Blažić.

  Predsjednik Mjesne zajednice Buzekara Vaso Đojić istakao je da će se ovim projektom olakšati komunikacija stanovnika ovih mjesnih zajednica i Zavoda za zapošljavanje.

  “LJudi neće trošiti vrijeme i novac na odlazak u grad, a pomoćiće i privrednicima da lakše dođu do radne snage”, dodao je Đojić.

  SourceAgencije

  POSLEDNJE VIJESTI

  - Advertisement -

  POVEZANE VIJESTI

  Ostavite komentar. NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove portala Otisak.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Otisak.ba zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.

  Molimo Vas unesite komentar
  Molimo Vas unesite Vaše ime ovdje

  56 ÷ = fourteen