More

  MNK Klanac: Neriješeno s Lukavcem

  Urednik: Adis Mujdanović
  Videoreporter: Kenan Ibrišimović

  U okviru 6. kola Prve futsal lige Federacije BiH, u dvorani Ekonomske škole Brčko MNK Klanac je odigrao neriješeno 3:3 sa ekipom MNK Lukavac.

  Golovi:

  16′ Vahid Mrkaljević 1:0
  17′ Almedin Saburović 1:1
  34′ Ahmed Vuković 1:2
  35′ Mahmut Bahtić 2:2
  38′ Salih Alić 2:3
  39′ Ernes Hasanović 3:3

  MNK Klanac – FC Lilium 4:1 (21. novembar)

  U prvoj utakmici nove sezone Prve futsal lige Federacije Bosne i Hercegovine Malonogometni klub Klanac Brčko danas je u dvorani brčanske Ekonomske škole pobijedio FC Lilium rezultatom 4:1 (Bahtić, Hasanović 2x, Mujkanović / Bešić).

  Mali fudbal od sutra uživo na Otisku (20. novembar)

  Informativni portal Otisak.ba od sutra će na svojoj facebook stranici uživo prenositi domaće utakmice Malonogometnog kluba Klanac iz Brčkog, dogovor je između ove dvije organizacije.

  Počinje nova sezona, kakva su očekivanja, da li je bilo promjene u ekipi u odnosu na prošlu sezonu?

  • Da, iako je sezona već počela naš klub prvu utakmicu igra u subotu zbog odustajanja nekih klubova zbog epidemije. Što se tiče igračkog kadra došlo je do određenih promjena, otišli su neki od nosioca igre iz protekle sezone, a u klub su došli neki igrači koji će, nadam se pokazati kao istinska pojačanja. MNK Klanac Brčko je nastavio sa trendom iz prošlih godina sa uvođenjem u trenažni proces mlade igrače i davanjem šanse istim. Očekivanja kluba su uvijek na visokom nivou, iako će ova sezona biti jako specifična zbog situacije koja vlada u cijeloj državi, igrači i stručni štab će dati svoj maksimum da se zacrtani ciljevi i ostvare – navedeno je iz Kluba.

  Sutra Klanac igra protiv ekipe MNK Lilium, a očekuju jako tešku utakmicu.

  • Pogotovo za nas kojim je ovo ujedno i otvaranje sezone. Protivnik je mala nepoznanica jer je i kod njih došlo do smjene generacija. Također nisu ušli u prvenstvo kako su željeli i dolaze u Brčko sa željom da pobijede. Ovim putem želim da se zahvalim svim ljudima koji su bili uz MNK Klanac Brčko u ovom predsezonskom periodu i da ih pozovem da, putem live prenosa prate utakmicu u subotu u 17h.

  Utakmica se igra bez publike uz pridržavanje svih mjera za suzbijanje korona virusa.

  Čitano

  Povezani članci