More

  Mladi u akciji: “Kartica popusta” za socijalno ugrožene mještane Vražića

  spot_imgspot_img

  Grupa mladih u Vražićima, Opština Čelić, došla je na ideju da pomognu najugroženijim populacijama, kao što su socijalno ugružene osobe, osobe sa invaliditetom, penzioneri koji imaju minimalna primanja i dr., te je pokrenula projekt “Kartica popusta”.

  “Kartica popusta” ima za cilj da pomogne svim navedenim populacijama na način da će kod trgovinskih lanaca u Mjesnoj zajednici Vražići moći ostvariti popuste na sve artikle čak i do 15%.

  “U razgovoru sa direktorima trgovinskih lanac uspješno ćemo 02. decembra 2021. godine podijeliti kartice i krenuti u implementaciju projekta”, poručuje Ernad Drljić, jedan od pokretača projekta.

  “Naš cilj jeste da se uključe i druge lokalne zajednice, te privrednici kako bismo u našoj Domovini pomogli našem narodu u ovim teškim trenutcima.”

  Organizatori se zahvaljuju STR “Čaršija” i “Mi-Trade” Vražići na solidarnosti sa građanima.

  U trgovini MI-TRADE moći će se ostvariti popust od 10%.
  “Na primjer u trgovini STR “Čaršija” moći će se kupiti ulje za 3,00KM, mlijeko 1,00KM, ali to nije jedini popust u toj trgovini.
  U trgovini MI-TRADE moći ćete ostvariti popust od 10%”, objašnjava Drljić.

  Popust kartice mogu dobiti:

  Penzioneri koji imaju minimalna primanja;

  Socijalno ugrožene porodice;

  Osobe sa invaliditetom;

  Porodice koje nemaju nikakvih primanja.

  On još dodaje da je ova aktivnost trenutno vezana za Mjesnu zajednicu Vražići, ali da će u budućnosti pokušati se proširiti i na ostali dio Općine Čelić.

  “Pozivamo sve aktiviste širom naše domovine da izdvoje svoje vrijeme i na bilo koji način pomognu bar najrizičnijim populacijama ljudi.”

  Za prijave na ”Popust kartice” potrebno je kontaktira putem Facebook profila:
  Livadić Emrah
  Ernad Drljić

  “Nigdje javno nećemo iznositi ko su korisnici ovih kartica”, poručuje organizator.

  Čitano

  Povezani članci