More

  Mladi iz Brčko distrikta poručuju vlastima: Ovo su problemi, vaša odgovornost je da ih riješite

  U okviru projekta #Odgovornost koji realiziraju Šatro.info, CAT BiH i MAP, mladi iz Brčko distrikta, Bosne i Hercegovine adresirali su probleme u svojim zajednicama i državi za koje traže rješenja i odgovornost. Prenosimo u cijelosti saopštenje realizatora projekta.

  • Ovogodišnji budžet Vlade Brčko distrikta iznosi preko 238 miliona KM. Mladi traže da se dio tih sredstava usmjeri u iznalaženje adekvatnih rješenja za probleme koji direktno utiču na kvalitet njihove i drugih generacija na ovom prostoru. Mladi traže perspektivniju budućnost, fokus na praktične životne nedostatke koje su izabrani i imenovani zvaničnici dužni riješavati. 

  “Veliku energiju moramo, kao društvo, uložiti u razumijevanje kontinuiteta demokratije – svi građani i građanke, bez obzira čine li danas vlast oni za koje su oni glasali, imaju pravo tražiti rješenja problema u svojim zajednicama, gradovima, državi. Imaju pravo komunicirati svoje inicijative, ideje, predloge rješenja sa zastupnicima i zastupnicama, vladama i drugim adekvatnim adresama. Ljudi koji su izabrani i imenovani da zastupaju interesa i prava društva, moraju bolje raditi svoj posao.” – poručuju iz tima Odgovornost.

  Poruke mladih iz Brčko distrikta usmjerene su na zahtjeve za rješavanje pitanja kulturnih ustanova, putne infrastrukture, korupcije pri zapošljavanju i drugih problema koji su zajednički mladima u svim dijelovima Bosne i Hercegovine.

  Čitano

  Povezani članci